Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Υγεία
ΔΙΑΣΕΙΣΗ Εκτύπωση E-mail

Μάθετε να προλαμβάνετε και να αντιμετωπίζετε μια από τις συνηθέστερες κακώσεις των πολεμικών τεχνών

diasisi-1.jpg

του Τσαντ Λέρμα, D.C.

Δύο μαχητές ανταλλάσουν γρήγορα χτυπήματα. Ο διαιτητής σφυρίζει και αποδίδει έναν βαθμό. Ο ένας μαχητής σηκώνεται από τη σύγκρουση, παραπατάει κι έπειτα κοιτά γύρω του συγχυσμένος, χωρίς να είναι σίγουρος τι πρέπει να κάνει.

Σε έναν άλλον αγώνα, δύο παλαιστές ετοιμάζονται να συγκρουστούν. Ο ένας κάνει προσποίηση ψηλά κι έπειτα εφορμά και ρίχνει τον αντίπαλό του στο έδαφος ανατρέποντάς τον με το πόδι. Καθώς οι μαχητές σηκώνονται για να συνεχίσουν, εκείνος που είχε πέσει κάτω φαίνεται αποπροσανατολισμένος και δεν μπορεί να θυμηθεί τι του συνέβη πριν από λίγα δευτερόλεπτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βελονισμός Εκτύπωση E-mail
Μυοσκελετικό σύστημα και βελονισμός

Το μυοσκελετικό σαν βάση για την διάγνωση, την πρόληψη και την διατήρηση της υγείας ολόκληρου του οργανισμού

Το μυοσκελετικό σύστημα στην υπηρεσία της πρόληψης!


Στην κάθε παραδοσιακή φυσική ιατρική που δρά κυρίως ως προληπτική ιατρική , μας ενδιαφέρει να διαγνώσουμε έγκαιρα την Προδιάθεση, την πρώϊμη αδυναμία ενός οργανισμού, ή την Τάση αυτού του οργανισμού να οδηγηθεί με το πέρασμα του χρόνου (και με τα λάθη της διατροφής, του τρόπου ζωής, ψυχικής στάσης και διαβίωσης) σε μία πάθηση.

Στην έγκαιρη διάγνωση , αλλά και στην έγκαιρη θεραπεία μιας μελλοντικής δυσαρμονίας (που αν αφεθεί θα εξελιχθεί μετά από 10 - 15 χρόνια σε ασθένεια) μας βοηθά σημαντικά το μυοσκελετικό σύστημα και επειδή οι βελόνες μπαίνουν ουσιαστικά σε μυς ή τένοντες, δια τούτο είναι πρωταρχικής σημασίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σοτάι, Σιάτσου και το γόνατο Εκτύπωση E-mail
Της Ιλάειρας Μπουρατίνου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το γόνατο σαν διάρθρωση, έχει την μεγαλύτερη αρθρική επιφάνεια όλων των αρθρώσεων του σώματος και στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική, συσχετίζεται με το στοιχείο του Νερού και τα Νεφρά. Λόγω της παραδοσιακής συσχέτισης αυτών των οργάνων με το λεγόμενο «Νταντιάν», «Χάρα» ή «κέντρο βάρους» του σώματος, η κατάσταση των γονάτων είναι σημαντικότατη. Όταν τα γόνατα αρχίζουν να φθείρονται και να δημιουργούν προβλήματα, θεωρείται ότι η «αποθήκη της ενέργειας», η οποία και βρίσκεται στην περιοχή αυτή της κοιλιάς, ίσως είναι πεσμένη. Η αποθήκη της ενέργειας είναι σαν τον δεσμευμένο λογαριασμό τραπεζικής κατάθεσης του ατόμου (και όχι σαν τον τρέχοντα λογαριασμό). Εκεί κρατάει φυλαγμένη την ενέργεια, που δεν χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Η αποθηκευμένη ενέργεια δεν είναι η κοινή καθημερινή ενέργεια, αλλά το «Απόσταγμα» ή η «Πεμπτουσία» της.
Έτσι η υγεία των γονάτων έχει άμεση σχέση με την κατάσταση της αποθηκευμένης ενέργειας, την οποία το άτομο θα χρειαστεί σε μια περίοδο στρες, ασθένειας και για τα γηρατειά. Πρέπει να φυλάμε και να χρησιμοποιούμε με οικονομία και προσοχή αυτή την ουσία, ώστε να την έχουμε στη διάθεσή μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Όταν τελειώσει η ενέργεια αυτή, τελειώνει και η ζωή. Έτσι, κάνοντας ασκήσεις και τεχνικές για τα γόνατα, τονώνεται και το Απόσταγμα της ενέργειας στο Χάρα. Κατά συνέπεια αυξάνεται όλη η ενέργεια του ατόμου και η πιθανότητα μακροζωίας.
Προσοχή ! τραυματισμοί των γονάτων συμβαίνουν πολύ συχνά και πάρα πολύ εύκολα. Είναι από τις πιο κοινές περιπτώσεις, στα ιατρεία των ορθοπεδικών αθλιάτρων!

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΥ

Για όλα τα προβλήματα των γονάτων, πρέπει να κάνουμε τα ίδια τεστ (κάμψη-έκταση και πλάγια μετατόπιση των κνημών). Μην ξεχνάτε ότι το Σοτάι αφορά την κίνηση που δημιουργεί τον πόνο, ενώ το Σιάτσου αφορά τον εντοπισμό του πόνου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σοτάι, Σιάτσου & το άκρο πόδι Εκτύπωση E-mail
Της Ιλάειρας Μπουρατίνου

Eισαγωγή

Το άκρο πόδι και η ποδοκνημιαία άρθρωση έχουν μεγάλη σημασία στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική. Όπως το γόνατο και ο γοφός, συσχετίζονται με το στοιχείο του Νερού και του Ξύλου. Λόγω της παραδοσιακής συσχέτισης αυτών των οργάνων με το επιλεγόμενο «Νταντιάν», «Χάρα» ή «κέντρο βάρους», η κατάσταση των ποδιών είναι σημαντικότατη. Θεωρούνται ως το θεμέλιο ή η βάση του σώματος. Δομικά αυτό είναι φανερό διότι όλο το βάρος του σώματος κάθεται πάνω στις αρθρώσεις του άκρου ποδιού και θα μπορούσαμε να πούμε ότι εάν το σώμα ήταν ένα κτίριο, το ισόγειο βρίσκεται εδώ. Έτσι, εάν για παράδειγμα έχουμε ένα πρόβλημα στον «6ο όροφο» (συσχετίζεται με τον αυχένα) ή το κεφάλι (το «ρετιρέ») θα πρέπει να διορθώσουμε πρώτα το ισόγειο. Κάνοντας ασκήσεις και τεχνικές για τα άκρα πόδια αυξάνεται όλη η ενέργεια του ατόμου. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν επίσης εάν έχει γίνει κάποια θλάση ή τραυματισμός.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Εκτύπωση E-mail
H MAΓEIA της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,
και η σχέση της με το KUNG-FU (WU-SHU) και τον ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ
της Ανδρονίκης Φιλιππάτου, Σωματικής Ψυχοθεραπεύτριας






ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

''ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ''
Οι πρόγονοί μας, μ΄ αυτήν την απλή αλλά περιεκτική φράση, μας δείχνουν την άμεση σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο γνωστικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, των λειτουργιών του ανθρώπου.

Ο όρος «σωματική ψυχοθεραπεία» ακούγεται καινούργιος, η αντίληψη όμως της ολιστικής αντιμετώπισης των ανθρωπίνων διαταραχών, είναι πολύ παλιά. Ο άνθρωπος είχε παρατηρήσει από την αρχαιότητα, ότι η ψυχική, νοητική και σωματική κατάστασή του, είναι ενιαία, αλληλοεπηρεαζόμενη και λειτουργούσα ταυτόχρονα. Κάθε φορά που έχουμε ενοχλήσεις ή πόνους στο σώμα, σημαίνει ότι έχει διαταραχθεί κάποια προϋπάρχουσα ισορροπία. Όλες οι ανθρώπινες λειτουργίες είναι εξίσου σημαντικές και δρουν σε αρμονική, δυναμική αλληλεπίδραση. Όταν έχουμε υπερλειτουργία ενός επιπέδου, αυτό συμβαίνει σε βάρος κάποιου άλλου, οπότε πονάμε ή αρρωσταίνουμε ή δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει.

Σε κάθε στιγμή της ζωής μας, υπάρχει η άμυνα και η επίθεση με την ευρύτερη έννοια, μία ένταση στα βήματα, ή άλματα προς τα μπροστά και μία χαλάρωση στα βήματα προς τα πίσω. Αυτά τα φυσικά και αναγκαία βήματα, οι άνθρωποι τα κάνουμε με τα πόδια, τα χέρια την ψυχή και το μυαλό.

Σε κάθε μας βήμα, εκτός από τη σωματική αντοχή, η ΨΥΧΗ είναι παρούσα κι απαιτητική. Κάθε μας κύτταρο κουβαλάει την ψυχή, την ιστορία μας, καταγεγραμμένη στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν επίσης στο: «ΓΝΩΘΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ» δηλαδή γνώρισε τον εαυτό σου, διαδικασία την οποία θεωρούσαν ως υψίστη αρετή και θα τολμούσα να ισχυριστώ, το μόνο σίγουρο γιατρικό στις μέρες μας.

Όλοι οι πρωτόγονοι λαοί, από τους Ινδιάνους μέχρι τους Έλληνες, με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, έκαναν τελετές και μυστήρια, ώστε να ξορκίζουν το ''κακό'' τόσο μέσα τους, όσο και έξω τους. Αναπόσπαστο, σημαντικό μέρος αυτών των τελετών, ήταν οι έντονες μουσικές και συντονισμένες ή ασυντόνιστες κινήσεις, εξοντωτικοί χοροί, νηστείες και γενικότερα εξαντλητική σωματική κάθαρση, για την πλήρη αναγέννηση του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 9