Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Υγεία
ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ Εκτύπωση E-mail
Του Νίκου Γεραμάνη

«Κάθε θεραπεία αρχίζει από μέσα προς τα έξω, από το κεφάλι προς τα κάτω και με την αντίστροφη σειρά από εκείνη πού εμφανίστηκαν τα συμπτώματα».

Θεραπευτικός νόμος του Χέρινγκ

Με αυτά τα λόγια, αρχίζει ο Bernard Jensen, ένας από αυτούς που επάξια διεκδικεί τον τίτλο του σύγχρονου πατέρα της ιριδολογίας, να μας αφηγείται τι είναι και πώς λειτουργεί η ιριδολογία. Ξεκινώντας λοιπόν τη μικρή μας αφήγηση, αρχίζουμε λέγοντας πως η ανάλυση του έγχρωμου μέρους των ματιών μας, είναι σε γενικές γραμμές αυτό πού ονομάζουμε ιριδολογία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
OΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Εκτύπωση E-mail
γράφει ο ιατρός Άθως Όθωνος

- Οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο.
- Αρθρίτιδες, ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοπόρωση.
- Επικονδυλίτιδες, περιαρθρίτιδες, τενοντίτιδες, μυαλγίες.

Όποιος πρωτοέρχεται σε επαφή με την ομοιοπαθητική ιατρική, ακόμη και αυτοί που έχουν πεισθεί για τα θεραπευτικά της αποτελέσματα σε άλλες παθήσεις, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μπορεί να βοηθήσει και στα ορθοπεδικά προβλήματα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούμε, συνήθως, ότι η θεραπεία τέτοιων παθήσεων έχει σχέση κυρίως με επιδέσμoυς, φυσιοθεραπεία, γυψονάρθηκες, εγχειρήσεις, ανατάξεις κλπ. Δηλαδή με μη φαρμακευτική αγωγή. Κάτι που επί πλέον ενισχύει αυτήν την άποψη είναι και το γεγονός ότι έχουμε συνήθως να κάνουμε με εκφυλιστικές ή τραυματικές παθήσεις, δηλαδή με έντονες ανατομικές αλλοιώσεις, που φαίνεται να μην παίρνουν άλλη αντιμετώπιση από την ανατομική επέμβαση.

Όμως κάτι τέτοιο απέχει από την πραγματικότητα. Γιατί η εμπειρία 200 χρόνων εφαρμογής της ομοιοπαθητικής ιατρικής, έδειξε ότι υπάρχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και στα ορθοπεδικά προβλήματα. Δεν πρόκειται βέβαια για πανάκεια αλλά αυτά κυμαίνονται από την πλήρη θεραπεία, μέχρι και τη σημαντική αποκατάσταση στις μη ιάσιμες περιπτώσεις. Πώς γίνεται αυτό;

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Εκτύπωση E-mail
ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Του Γιάννη Ζωιτά - ΦυσιοθεραπευτήΕίναι σε όλους γνωστό ότι στις Πολεμικές Τέχνες, όπως και σε όλα τα αθλήματα άλλωστε, υπάρχουν αρκετές φορές σοβαροί τραυματισμοί. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι αναπόφευκτο και ότι όποιος αθλείται, υποχρεωτικά θα φέρνει πάντα πάνω του τα σημάδια των τραυματισμών. Είναι τα πράγματα αλήθεια έτσι; Πιστεύω ακράδαντα πως όχι. Οι τραυματισμοί μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή μέθοδο προπόνησης και βέβαια με την ανάλογη προσοχή όπως επίσης και η αποκατάστασή τους μπορεί να είναι πλήρης και σε βάθος, αρκεί να ακολουθηθούν κάποιοι χρυσοί κανόνες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Εκτύπωση E-mail
Το Δώρο της Φύσης
Της Σάρα Ντιν 

Εισαγωγή

Με το να χρησιμοποιείτε την αρωματοθεραπεία στο καθημερινό σας πρόγραμμα, ακολουθείτε μια πανάρχαια παράδοση: στην αρχαία Αίγυπτο, έκαιγαν ρετσίνι το πρωί, μύρο το μεσημέρι και κύπφη με το ηλιοβασίλεμα, ως προσφορά στον θεό Ρα –η κύπφη, ένα διάσημο μείγμα περίπου 16 αιθέριων ελαίων, μεταξύ των οποίων το μύρο και το αγριοκυπαρίσι υποτίθεται ότι αύξανε την πνευματική εγρήγορση των ιερέων– ενώ τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικές και μαγικές τελετές, καθώς και ως απαραίτητο συστατικό της μουμιοποίησης.

Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι κι εμείς ασκούμε την αρωματοθεραπεία από ένστικτο. Η αίσθηση της όσφρησης λειτουργεί ως ένας από τους μεγαλύτερους φύλακες της υγείας μας, σαν ένα πρώτο σύστημα που μας προειδοποιεί για μια ουσία που είναι δυσάρεστη ή επιβλαβής. Και πράγματι, η οσμή ήταν (και παραμένει) τόσο ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας, που τα εκατομμύρια των νευρικών απολήξεων που λειτουργούν ως αισθητήρες όσφρησης και που καταλήγουν στη μύτη μας ανανεώνονται κάθε 28 ημέρες ¬–ένα διάστημα δηλαδή που ισοδυναμεί με έναν σεληνιακό μήνα, δηλαδή με τον φυσικό ρυθμό της ζωής.

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνταν πριν από 6000 χρόνια στους αρχαίους πολιτισμούς της Ινδίας, της Κίνας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, αν και η αρωματοθεραπεία δεν επισημοποιήθηκε παρά μέσα στον προηγούμενο αιώνα. Η λέξη «αρωματοθεραπεία» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1928 από τον Γάλλο χημικό Ρενέ-Μορίς Γκατφοσέ (1881-1950), ενώ πρωτοπόρος της αρωματοκοσμετολογίας, της χρήσης δηλαδή της αρωματοθεραπείας για υγεία και ομορφιά, υπήρξε η Γαλλίδα βιοχημικός Μαργκαρέτ Μορί (1895-1968), η οποία άνοιξε κλινικές στην Αγγλία, το Παρίσι και την Ελβετία. Πλέον, η αρωματοθεραπεία έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 6 - 9 από 9