Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Συνεντεύξεις
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΑΡΟΣ Εκτύπωση E-mail

Μια ζωή αφιερωμένη στο Τζούντο

kaparos-3.jpg


Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη

Με αφορμή την επιστροφή του από την Ιαπωνία και την απόκτηση του 6ου νταν, δημοσιεύουμε ξανά τη συνέντευξη του Θανάση Καπαρο. Ενός ανθρώπου που αγαπάει και υπηρετεί το τζούντο με σεβασμό εδώ και πολλά χρονια.

Με τον Θανάση Καπαρό γνωρίστηκα λίγο πριν ξεκινήσω την έκδοση του «Μονοπατιού», μια και, εκτός του ότι για πάνω από τριάντα χρόνια πρωταγωνιστεί στον χώρο του Τζούντο, ως πρωταθλητής και μετέπειτα προπονητής των πρωταθλητών, διατηρεί το γνωστό κατάστημα ειδών πολεμικών τεχνών «Budoka’s» και, έτσι, είναι από τους πρώτους που δέχονται την επίσκεψη όλων των επίδοξων εκδοτών του χώρου μας. Άνθρωπος που με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει για την πραότητα και τη φιλικότητά του, σε κάνει αμέσως να αισθανθείς άνετα απέναντί του. Πολλές φορές θα τον πετύχετε πίσω από το γραφείο του να παίζει το μπουζουκάκι του τραγουδώντας. Είναι πάντα έτοιμος να πιάσει τη συζήτηση για τα τεκταινόμενα του χώρου μας και τη χρησιμότητα όλων των πολεμικών τεχνών, έχοντας πάντα πολλές θετικές προτάσεις για την ενότητα, καθώς και έναν καλό λόγο για όλους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΧΟΥΤΗΣ Εκτύπωση E-mail

Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.

rachoutis_dimitris-1.jpg

Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη

Γνώρισα τον Δημήτρη Ραχούτη πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν έκανα τη συνέντευξη της Βιβιάννας Μπουλούμπαση. Από τότε ακόμη διέκρινα την ποιότητα του χαρακτήρα και το ήθος του, τα οποία έλεγξα πολλές φορές στη διάρκεια του έτους που πέρασε από τότε, αφού για μένα είναι πιο σημαντικά από τις αγωνιστικές και τεχνικές επιδόσεις, καθώς και το πάθος του για το Καράτε. Εκτός από τα παραπάνω, ο Δημήτρης ανήκει στην αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητικού Καράτε, με μεγάλες επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο διεθνές στερέωμα, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει ξεκινήσει να διδάσκει σε δική του σχολή. Όπως και όλα τα νέα παιδιά που ιδρώνουν στις σχολές, φέρνοντας επιτυχίες στους συλλόγους τους αλλά και στη χώρα μας, πιστεύω ότι και ο Δημήτρης αξίζει μιας παρουσίασης της προσωπικότητας, των σκέψεων, των ονείρων αλλά και του έργου του. Εξ άλλου, αυτά τα νέα παιδιά είναι και το μέλλον των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα και αξίζει να τα γνωρίσουμε από πιο κοντά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ Εκτύπωση E-mail

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ TAE KWON DO

mixalis_mouroutsos_2.jpg

     
Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη
   

Στο 7ο τεύχος του περιοδικού μας, τότε που ο Μιχάλης Μουρούτσος ξάφνιασε όλη την Ελλάδα κατακτώντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϋ, είχα γράψει: «Η δύναμη με την οποία έπαιξε, ο βαθύς σεβασμός που έδειξε απέναντι στο δράμα των αδικοχαμένων του ναυαγίου που συγκλόνισε εκείνες τις μέρες την Ελλάδα, η αγάπη και η συμπεριφορά του απέναντι στους προπονητές του, όπως επίσης οι σεμνές δηλώσεις του, έδειξαν έναν άνθρωπο σοβαρό, μετρημένο, ψυχωμένο αλλά κυρίως ένα καλό παιδί.» Αυτοί ήταν και οι λόγοι που με είχαν οδηγήσει να τον κάνω εξώφυλλο και αφίσα τότε.

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε. Πριν λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Μιχάλη από κοντά, να συζητήσω μαζί του αρκετή ώρα και με μεγάλη μου χαρά να διαπιστώσω ότι δεν είχα πέσει έξω, τότε που έγραφα αυτές τις γραμμές. Ο Μιχάλης, εκτός από πολύ μεγάλος αθλητής, ο μοναδικός που κατάφερε να φέρει τις πολεμικές τέχνες στο σπίτι του μέσου Έλληνα, είναι ένα παιδί πολύ σοβαρό, μετρημένο και λιγομίλητο. Μιλάει μαζί μου δείχνοντάς μου μεγάλο σεβασμό, ενώ άλλοι στη θέση του σίγουρα θα είχαν καβαλήσει το καλάμι. Ξανά, λοιπόν, εξώφυλλο στο «Μονοπάτι» ο Μιχάλης, αυτή τη φορά συνοδευόμενο από συνέντευξη, για να τον γνωρίσετε όλοι καλύτερα. Πιστεύω ότι πραγματικά το αξίζει.


Δ.Τ.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Εκτύπωση E-mail
Ένας αληθινός Δάσκαλος

Συνέντευξη στους Ελευθερία Καζαντζή, Παναγιώτη Ζέκιο, Διονύση Τσετσέλη

petros_kouropoulos_1.jpg

«Το ταξίδι μάς φέρνει τελικά μέσα μας, εκεί που ήδη είμαστε και απλώς πρέπει να το αποδεχτούμε.»


Με τον κ. Πέτρο Κουρόπουλο ήρθα σε επαφή όταν ήμουν 19 χρονών, από μια ευτυχή, για μένα, συγκυρία, την οποία περιγράφω στον πρόλογο του βιβλίου «Τάι Τσι Τσουάν: Τα Κλασσικά Κείμενα», των εκδόσεων Αλκίμαχον. Μαθήτευσα κάποια χρόνια κοντά του και μαζί με τη μέλλουσα, τότε, σύζυγό μου του ζητήσαμε να μας παντρέψει, πράγμα το οποίο έκανε με μεγάλη χαρά. Περνώντας, όμως, τα χρόνια, οι κύκλοι της ζωής μάς έκαναν και χαθήκαμε. Δουλειές, τρεξίματα, καθημερινή πίεση, τα ξέρετε τώρα αυτά, ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το τελευταίο χρόνια είχα πάντα στο μυαλό μου να τον επισκεφτώ αλλά όλο κάτι συνέβαινε και το ανέβαλλα. Το τελευταίο διάστημα, πάντως, το είχα αποφασίσει και έψαχνα να βρω την κατάλληλη ευκαιρία.

Πάνω που είχα πάρει, λοιπόν, την απόφαση και προετοιμαζόμουν για την επίσκεψη, χτυπάει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο φίλος μου Παναγιώτης Ζέκιος, άνθρωπος του Τάι Τσι κι αυτός, ο οποίος, ω του θαύματος, μου είπε: «Καλά, έχεις πάρει συνέντευξη από τους πάντες αλλά όχι από τον μεγαλύτερο Δάσκαλο που έχουμε στη χώρα μας». Αμέσως κατάλαβα, «Τον κ. Κουρόπουλο;», ρώτησα. «Κανόνισέ το κι έγινε».

Να, λοιπόν, η συνομωσία του σύμπαντος για την οποία τόσος λόγος γίνεται. Χωρίς πολλά - πολλά, το ραντεβού κλείστηκε, μέσω της προσωπικής μαθήτριας του κ. Κουρόπουλου, Ελευθερίας Καζαντζή, και ένα κυριακάτικο απόγευμα του Νοεμβρίου, νάμαστε ξανά μαζί, οικογενειακώς εμείς και συγκινημένοι κατάβαθα μέχρι δακρύων, στη σχολή του πολυαγαπημένου φίλου και Δασκάλου, εκεί που άρχισα να μαθαίνω το Τάι Τσι, να συζητάμε για το τι κάναμε τα χρόνια που είχαμε να βρεθούμε, για την ιστορία του, για τη ζωή, τον θάνατο και φυσικά για την αγάπη όλων μας, το Τάι Τσι.

Ο κ. Κουρόπουλος, όπως πάντα, απλός, καλοσυνάτος και βαθιά, πολύ βαθιά φιλοσοφημένος, μας μαγεύει ακόμη μια φορά με τα λόγια του και, κυρίως, με τη συμπεριφορά του. «Έχουμε τέτοιον Δάσκαλο ανάμεσά μας», σκέφτομαι όση ώρα μιλάμε, «και δεν πλημμυρίζουμε τη σχολή του να ρουφήξουμε αχόρταγα από τη σοφία του» και αποφασίζω να ξανακάνω μαθήματα μαζί του, αφού παρά τα 78 του χρόνια συνεχίζει να διδάσκει καθημερινά.

Κλείνοντας, πριν σας αφήσω στα λόγια του, λόγια σοφά, μεστά και μετρημένα, όπως ήταν πάντα, μια κουβέντα ακόμη, για να μην παραξενευτείτε διαβάζοντας τη συνέντευξη. Ο κ. Κουρόπουλος πάντα ζητούσε να τον λέμε «Πέτρο» και να του μιλάμε στον ενικό, δεν του άρεσε να τον αποκαλούμε ούτε «κ. Κουρόπουλο», ούτε «Δάσκαλο». Οι περισσότεροι ακολουθούν τη θέλησή του αυτή, γι’ αυτό και ο ενικός στη συνέντευξη. Εγώ, ποτέ δεν τα κατάφερα.

Δ.Τ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΡΟΡΙΟΝ ΓΚΡΕΪΣΙ Εκτύπωση E-mail

Τα Καλύτερα Έπονται

rorion_gracie.jpg

Συνέντευξη στον Χοσέ Φραγκουάς

Στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης του περιοδικού μας, ανάμεσα στα άλλα, ξεκίνησε και η συνεργασία μας με τον κ. Χοσέ Φράγκουας, Γενικό Διευθυντή των εκδόσεων CFW, της εταιρείας δηλαδή που εκδίδει τα πασίγνωστα παγκοσμίως έγκυρα περιοδικά, Inside Kung Fu, Grappling και Martial Arts, καθώς και τα βιβλία και τις βιντεοκασέτες της Unique Publications (U.P.) Ο κ. Φράγκουας, εκτός των άλλων, έχει πάρει δεκάδες συνεντεύξεις σχεδόν από όλους τους μεγάλους δασκάλους του πλανήτη, οι οποίες θεωρούνται κορυφαίες στο είδος και έχουν ήδη εκδοθεί σε βιβλία από την U.P. Απολαύστε σήμερα, λοιπόν, τη συνέντευξη ενός θρύλου των πολεμικών τεχνών, του Ρόριον Γκρέϊσι.
    
Δ.Τ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 15 από 25