Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Συνεντεύξεις
ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ Εκτύπωση E-mail

«ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
«Νοιώθω περισσότερο Έλληνας από πολλούς Έλληνες»

ilias_iliadis.jpg

Συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηδοπαυλάκη (υπεύθυνος επικοινωνίας ΕΟ Τζούντο)

Έχει μόλις τελειώσει η μεσημεριανή προπόνησή του και παρά την κούραση, εκείνος χαμογελαστός έρχεται προς το μέρος μας. Το χαμόγελό του ζωντανό, ζεστό και πάνω απ’ όλα αληθινό. Έτσι άλλωστε μας έχει συνηθίσει από την ημέρα που τον γνωρίσαμε, δηλαδή πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε και στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ελληνική αποστολή, γιορτάζαμε όλοι μαζί την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, του πρώτου στην ιστορία του ελληνικού Τζούντο σε επίπεδο ανδρών... Ο Ηλίας Ηλιάδης, ή Mr. Ippon όπως τον αποκαλούν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι θαυμαστές του είναι ο αθλητής-θαύμα, που εδώ και μερικά χρόνια έχει κάνει τους ειδικούς να αναζητούν τη... μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο, στην οποία, σαν άλλος Οβελίξ, είχε πέσει μέσα, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα ταλέντο μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά δρώμενα του Τζούντο. Ο ίδιος, με τη σύνεση που τον διακατέχει από τη μέρα που γεννήθηκε, προσέχει την κάθε του κουβέντα, αφού τα μεγάλα λόγια, όπως λέει, δεν του ταιριάζουν και προτιμά να μιλάει με έργα μέσα στα τατάμι. «Η ψυχή είναι αυτή που πρέπει να μιλάει και όχι το στόμα. Είναι ωραίο να είσαι κάποιος, αλλά είναι σπουδαιότερο να παραμένεις αληθινός. Αυτός είμαι και το εισπράττω αυτό καθημερινά από όλους», λέει με μεγάλη δόση υπερηφάνειας ο Ηλίας, για τον οποίο η λέξη ντίβα δεν υπάρχει πουθενά στο λεξιλόγιό του, ενδεικτικό στοιχείο του σπουδαίου χαρακτήρα που διαθέτει...

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Εκτύπωση E-mail
nikolaidis_interview.jpg
   

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει ήδη διανύσει μία πολύ μεγάλη πορεία στον χώρο του Τάε Κβον Ντο και έχει γράψει τη δική του ιστορία. Είναι από τους ελάχιστους αθλητές του χώρου μας που με τις επιτυχίες τους έχουν ξεχωρίσει από το στενό «κύκλωμα» των πολεμικών τεχνών και έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί όχι μόνο σε όλο το Πανελλήνιο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πανύψηλος, στιβαρός, δυνατός αλλά επίσης ταχύτατος και εντυπωσιακός, κάτι πολύ σπάνιο για το ύψος και τα κιλά του. Ωστόσο, μαζί με τα σωματικά και αθλητικά του προσόντα συνδυάζει επίσης τη μόρφωση και την ευγένεια του χαρακτήρα, κάτι επίσης πολύ σπάνιο στον χώρο του αθλητισμού γενικότερα αλλά και των πολεμικών τεχνών ειδικότερα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Yuttana Wongbandue Εκτύπωση E-mail
Ένας θρύλος του muaythai
Συνέντευξη στον Μιχάλη Δρόσο

yuttana_wongbandue.jpg
Όσο εκρηκτική και δυναμική είναι η τέχνη του muaythai, ταυτόχρονα, τόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση και επαφή με τους πραγματικούς γνώστες του αθλήματος, ακόμα και στην Ταϊλάνδη. Ένας από τους κορυφαίους και διεθνώς ανεγνωρισμένους εκπαιδευτές του muaythai, είναι ο Yuttana Wongbandue, ο οποίος κατέχει και τον τίτλο του grand master, με τον οποίο έχω την τιμή να προπονούμαι κάθε φορά που πάω στην Ταϊλάνδη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Shoto Tanemura Εκτύπωση E-mail
Ο Soke του Ninpo Taijutsu, στην Ελλάδα
Συνέντευξη στους επισήμους εκπροσώπους, του Genbukan Eλλάδος

shoto-tanemura_02.jpg
Tον Δεκέμβριο που μας πέρασε, είχαμε τη σπάνια τύχη, να ζήσουμε για λίγες μέρες δίπλα στον μεγάλο Grandmaster Shoto Tanemura, αυθεντικό φορέα και εκφραστή του Ninpo αλλά και άλλων παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών.

Ο Sensei, θέλοντας να επικοινωνήσει με τους Έλληνες ασκουμένους στις Πολεμικές Τέχνες, είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη για το «Αλκίμαχον Δράμημα», εκτιμώντας την προσπάθεια του περιοδικού, για την όσο γίνεται πιο άρτια και αμερόληπτη παρουσίαση των Πολεμικών Τεχνών στη χώρα μας.

Genbukan Eλλάδος
Διαβάστε περισσότερα...
 
GUO XIAN HE Εκτύπωση E-mail
Ο μεγάλος δάσκαλος του Αετού
Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη


Το Νύχι του Αετού είναι ένα από τα πιο γνωστά συστήματα παραδοσιακού Wu Shu, το οποίο στηρίζεται στις αρπαγές, τα πιασίματα, την πίεση ειδικών σημείων και το κλείδωμα των αρθρώσεων, προκειμένου ο μαχητής να μπορέσει να αντεπιτεθεί στον αντίπαλό του από πλεονεκτικότερη θέση.

Τη χώρα μας επισκέφτηκε πρόσφατα, προσκαλεσμένος των προσωπικών του μαθητών κ.κ. Παναγιώτη Δερβέντη και Νίκου Κιλκή, ο μεγάλος δάσκαλος τού Αετού και από τους τελευταίους γνήσιους εκπροσώπους της τέχνης παγκοσμίως, Guo Xian He.

Ο Guo Xian He έμαθε την τέχνη δίπλα στον μεγάλο του αδερφό, Guo Xian Ya, ο οποίος με τη σειρά του την έμαθε από τον πατέρα τους, Guo Shu Tang. Ο Guo Shu Tang ήταν ένας από τους ελάχιστους προσωπικούς μαθητές του Βασιλιά του Αετού, του μεγάλου Chen Zi Zheng. Επίσης, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο δάσκαλος Guo Xian He, έγκειται στο γεγονός ότι έχει διδαχτεί, επίσης, και από τον Lin Bao Yin, ο οποίος προέρχεται από την ίδια γενεαλογία με τον πασίγνωστο Lao Fat Man, συνδυάζοντας έτσι τη γνώση και των δύο αυτών μεγάλων γενεαλογιών του Αετού.

Άνθρωπος πολύ ευγενικός και προσηνής, ζει και εργάζεται ως γιατρός στο Πεκίνο. Η συζήτηση μαζί του, λοιπόν, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, και έγινε στη Κέντρο Κινέζικου πολιτισμού τής κ. Tonia Luo, η οποία έκανε τη μετάφραση από τα κινέζικα, λίγο πριν πετάξει για Ισπανία και Ελβετία, όπου ήταν καλεσμένος για να διδάξει τους εκεί μαθητές του.

Δ.Τ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 20 από 25