Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Συνεντεύξεις
Morihei Ueshiba Εκτύπωση E-mail
Ιδρυτής του AiKiDo
Συνέντευξη (Αναδημοσίευση από το Aiki news)
Α’ Μέρος«Το budo δεν είναι το να ρίχνουμε τον αντίπαλο με τη δύναμή μας. Ούτε είναι ένα εργαλείο για να οδηγήσουμε τον κόσμο σε καταστροφή από τα όπλα. Το αληθινό budo είναι να δεχθούμε το πνεύμα του Σύμπαντος, να κρατήσουμε την ειρήνη στον κόσμο, να παράγουμε, να προστατεύουμε και να καλλιεργούμε σωστά, όλα τα πράγματα στη φύση»
Μorihei Ueshiba

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΛΙΟΥ TZINΓK ΡOY Εκτύπωση E-mail
Ένας θρύλος του Πα Κουά Τσανγκ στην Αθήνα
Συνέντευξη στον Τάνγκ Τουνγκ Γουΐνγκ
Απόδοση στα Ελληνικά Αντώνης Γιαννούλης

Ο Γκράντ Μάστερ Λιου Τζίνγκ Ρου είναι ένας ζωντανός θρύλος στην Κίνα, και ένας από τους πιο διάσημους δασκάλους του Κούνγκ Φου σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί τέσσερις φορές Χρυσός Πρωταθλητής Κίνας, και έχει κερδίσει πολλές πρώτες θέσεις σε τοπικά κινέζικα πρωταθλήματα Πολεμικών Τεχνών. Κάτοχος όγδοου Νταν στο Γου Σου, υπήρξε για δέκα χρόνια προπονητής στην ομάδα Γου Σου του Πεκίνου, στο Πα Κουά Τσανγκ, εκπαιδεύοντας πολλούς κορυφαίους αθλητές και πρωταθλητές. Ένας από τους μαθητές του, ο Γκε Τσουν Γουάν, κατέκτησε 5 χρυσά μετάλλια στο Πα Κουά Τσανγκ σε πέντε Ετήσια Πρωταθλήματα Γου Σου της Κίνας. Ένας άλλος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πα Κουά Τσανγκ και στο Πραίηνγκ Μάντις στο πρωτάθλημα του Πεκίνου και πολλοί άλλοι κατέκτησαν άλλες σημαντικές διακρίσεις.
   
Τη δεκαετία του ’90, ο Λιου Τζίνγκ Ρου εγκατέλειψε τη θέση του προπονητή Γου Σου, για να ανοίξει τη δική του σχολή και να διδάξει παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες της Κίνας. Με τις τεράστιες γνώσεις και τη βαθιά εμπειρία του προσέλκυσε πολλούς μαθητές, από όλον τον κόσμο. Εκδότης πολλών βιβλίων, βιντεοταινιών και DVD’s πάνω στις Πολεμικές Τέχνες, ο Λιού Τζίνγκ Ρου είναι περισσότερο γνωστός για την ικανότητά του στο Πα Κουά Τσανγκ -αν και είναι Μάστερ σε πολλά διαφορετικά στυλ του Κουνγκ Φου. Το βιβλίο του «Πα Κουά Τσανγκ» που εκδόθηκε το 1999, έγινε το επίσημο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του στυλ Τσενγκ Πα Κουά Τσανγκ σε ολόκληρη την Κίνα.
  
Σήμερα, ο Γκράντ Μάστερ Λιου Τζινγκ Ρου διατελεί Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης του Πα Κουά Τσανγκ στο Πεκίνο, όπου ζει και διδάσκει.
  
Η παρακάτω συνέντευξη δόθηκε από τον Λιου Τζινγκ Ρου στον Τάνγκ Τουνγκ Γουΐνγκ, προσωπικό μαθητή του μεγάλου δασκάλου, το καλοκαίρι του 2003 στο Πεκίνο.

ΤΤΓ

Διαβάστε περισσότερα...
 
BRUCE KUMAR FRANTZIS Εκτύπωση E-mail
Ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους Εσωτερικών Πολεμικών Τεχνών στον κόσμο, μιλάει στο «Μονοπάτι»
Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη


«Η εποχή των μυστικών έχει παρέλθει»


Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συνέντευξη στους Διονύση Τσετσέλη και Σάββα Μαστραππά
Συναντήσαμε, μαζί με τον καλό φίλο και συνεργάτη του περιοδικού Σάββα Μαστραππά, τον κ. Πέτρο Ευθυμίου, ένα μεσημέρι στο γραφείο του, και είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια πολύ ευχάριστη όσο και εποικοδομητική συζήτηση μαζί του. Ο κ. Ευθυμίου, από τους πιο λαμπρούς και ικανούς Υπουργούς της κυβέρνησης και άνθρωπος πολύ συγκροτημένος, τρέφει, εδώ και χρόνια, μεγάλη αγάπη για τις πολεμικές τέχνες και κυρίως για το Shotokan Karate, στο οποίο έχει μαθητεύσει δίπλα στον κ. Γ. Σανιώτη, σημερινό αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΛΟΚ.


Δ.Τ. & Σ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Janet Klif Εκτύπωση E-mail

Από τις πιο υψηλόβαθμες αϊκιντόκα στον κόσμο (κατέχει σήμερα το 5ο νταν), η Τζάνετ Κλιφτ είναι ίσως η μόνη μη Ελληνίδα δασκάλα πολεμικών τεχνών που έχει επιλέξει να διαμένει μόνιμα και να διδάσκει στη χώρα μας. Έχει ζήσει και εκπαιδευτεί επί τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία, στο αρχηγείο του Αϊκίντο, χαίρει πολύ μεγάλου σεβασμού και καθολικής αποδοχής από όλες τις συνιστώσες του ελληνικού Αϊκίντο (κάτι εξαιρετικά σπάνιο στη χώρα μας), ενώ πρόσφατα έγινε μητέρα του πανέμορφου Ντάνιελ. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας που εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, δεν έχασα την ευκαιρία να κάνω κάτι που ήθελα από χρόνια, αλλά όλο το αμελούσα. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, την Τζάνετ, όπως είναι γνωστή σε όλους, μία θαυμάσια γυναίκα και πολυτάλαντη δασκάλα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 25 από 25