Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες
SHAOLIN KUNG FU - Μέρος B' Εκτύπωση E-mail
Του Song Shufan
Απόδοση Δημήτρης Αθανασίου

Οι δεκαοκτώ πολεμικές τέχνες των Shaolin

Από όλες τις πολεμικές τέχνες του Ναού των Shaοlin, η πυγμαχία είναι η αρχαιότερη. Η παράδοση θέλει την πυγμαχία των Shaοlin να αποτελείται, αρχικώς από δεκαοκτώ μόνον κινήσεις, γνωστές σαν «κινήσεις του arhat». Αργότερα, βασιζόμενη στην πυγμαχία, αναπτύχθηκε η τεχνική της χρήσεως του κονταριού. Μετά από πολλούς αιώνες, με την εξάπλωση του Κungfu των Shaοlin, οι πυγμαχικοί ελιγμοί είχαν ευρέως διαδοθεί. Κατά τη διάρκεια των πέντε Δυναστειών και των δέκα Βασιλείων, ένας ανώτατος μοναχός του Ναού των Shaοlin, ονόματι Fujiu, κάλεσε στον Ναό όλους τους δασκάλους του Κυngfu, από όλη την Κίνα, οι οποίοι ανήκαν σε δεκαοκτώ σχολές, όπου μελέτησαν τις πολεμικές τέχνες για τρία έτη. Το αποτέλεσμα ήταν να επιλεγούν τα δυνατά σημεία όλων των συστημάτων και να συγγραφεί ένα βιβλίο με τίτλο «πυγμαχία των Shaοlin».

Διαβάστε περισσότερα...
 
SHAOLIN KUNG FU - Μέρος Γ' Εκτύπωση E-mail
Του Song Shufan – Απόδοση Δημήτρης Αθανασίου
Το Κung Fu όπως ελαχίστως είναι γνωστό στον έξω κόσμο

Η πρώτη διδαχή του εξωτερικού Κung Fu είναι ο διαλογισμός. Είναι μέρος της καλλιέργειας που υφίστανται οι Shaοlin, και είναι επίσης η βάση στην οποία καλλιεργούνται και αναπτύσσονται άλλες μοναδικές και τέλειες ικανότητες. Ο διαλογισμός (με τον ασκούμενο καθήμενο) απαιτεί το ελαφρύ κλείσιμο των ματιών και τη γλώσσα να αγγίζει τον ουρανίσκο. Έτσι καθίσταται η αναπνοή ομαλή και ο αέρας μέσα στο σώμα μπορεί να φτάσει στα εσωτερικά όργανα. Παραλλήλως της αναπτύξεως του διαλογισμού, εμφανίζονται και οι δώδεκα στάσεις της «Sυtra μεταποιήσεως τένοντος», μια ολοκληρωτική δύναμη ευλυγισίας. Αρχίζοντας από τη Δυναστεία των Μing, η σχολή των Shaolin ανέπτυξε, όλο και περισσότερο, μοναδικές τεχνικές, όπως το εσωτερικό και εξωτερικό Κung Fu, το σκληρό Κung Fu, το ελαφρύ Κung Fu, το παιδικό Κung Fu, το Κung Fu οξέως σημείου κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ba Gua Εκτύπωση E-mail
Βρίσκοντας το πνεύμα του Ζώου σου
Το πλήρες σύστημα του Yin Ba Gua Zhang

Του Alan Peatfield
Μετάφραση Γιώργος Χριστοφόρου«To σύστημα της Αρκούδας θα είναι τέλειο για σένα». Αυτά ήταν τα λόγια του Δόκτωρα Xie Peiqi’s σε μένα, στο Λονδίνο, το 1996. Ακόμα και μετά από 32 χρόνια προπόνησης στις πολεμικές τέχνες, τα λόγια του Δόκτωρ Xie είχαν ιδιαίτερο νόημα για μένα, διότι ο Δόκτωρ Xie είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος στον κόσμο των Κινέζικων πολεμικών τεχνών.

Οι παραδοσιακές Κινέζικες πολεμικές τέχνες χωρίζονται σε δύο ομάδες: Εξωτερικές και Εσωτερικές. Τα πιο γνωστά στυλ του Kung Fu, καθώς και το Καράτε είναι Εξωτερικές πολεμικές τέχνες, οι οποίες προέρχονται από το διάσημο μοναστήρι των Shaolin. Οι τρεις Εσωτερικές πολεμικές τέχνες, Tai Chi Chuan, Hsing I και BaGua Zhang, έγιναν γνωστές και διάσημες στην Κίνα του 19ου αιώνα, γιατί ήταν οι πολεμικές τέχνες των αυτοκρατορικών σωματοφυλάκων και του στρατού.

Οι Εξωτερικές πολεμικές τέχνες ονομάζονται Σκληρές, γιατί χρησιμοποιούν εκτεταμένη μυϊκή δύναμη και ένα δυνατό και επιθετικό πνεύμα. Οι Εσωτερικές πολεμικές τέχνες ονομάζονται Μαλακές, γιατί χρησιμοποιούν δύναμη προερχόμενη από ένα χαλαρό, ομοιόμορφο σώμα και ένα ήρεμο πνεύμα. Επίσης, οι Εσωτερικές πολεμικές τέχνες αναπτύσσουν τη φυσική ενέργεια του σώματος, η οποία ονομάζεται Chi, από τα πρωταρχικά στάδια της προπόνησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ba Gua - Οι Οκτώ Στάσεις των Ζώων του Εκτύπωση E-mail
Yin Bagua Ζhang


Του Allan Peatfield
Μετάφραση: Γιώργος Χρισοτφόρου


Εισαγωγή


Ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα σχεδόν τα στυλ του Bagua, είναι η μέθοδος εξάσκησης γνωστή και ως «Οκτώ Μητρικές Παλάμες» (Ba Mu Chang). Αυτές συνθέτουν κανονικά τις Οκτώ Στάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά το περπάτημα στον κύκλο. Χρησιμοποιούνται ως προκαταρτικές μέθοδοι εξάσκησης, προτού ο μαθητής εισαχθεί στην πρακτική των κινουμένων αλλαγών της παλάμης. Ο σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να παρουσιάσει αυτήν τη μέθοδο εξάσκησης, όπως αυτή εξασκείται στο Σύστημα των Οκτώ Ζώων του Yin Fu, όπως αυτό διδάσκεται από τον Δρ. Xie Peiqi.
Στο Bagua του Δρ. Xie, αυτές οι οκτώ στάσεις είναι το σήμα κατατεθέν (είναι οι στάσεις υπογραφής), για κάθε ένα από τα οκτώ υποσυστήματα των Ζώων. Οι χαρακτηριστικές αυτές στάσεις, είναι σχεδιασμένες για να εκπαιδεύσουν το συγκεκριμένο σθένος και να αναπτύξουν την ειδική ενέργεια η οποία είναι χαρακτηριστική για κάθε Ζώο/Τρίγραμμα. Οι οκτώ στάσεις «χτυπήματος» για κάθε ένα από τα συστήματα των Ζώων, αναπτύσσονται ξεχωριστά από τις προαναφερόμενες χαρακτηριστικές στάσεις και εξευγενίζουν ακόμα περισσότερο τις ιδιαίτερες ποιότητες - δυνάμεις τους.
Από αυτήν την άποψη, ακόμα και εάν ο ασκούμενος μπορεί να ειδικεύεται σε ένα μόνον στυλ, είναι χρήσιμο να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί όλες τις χαρακτηριστικές στάσεις, προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση, στο πώς τα οκτώ Ζώα/Τρίγραμμα σχετίζονται μεταξύ τους. Αυτό εκφράζεται, ειδικά, στο πώς το κάθε Ζώο/Τρίγραμμα συνεισφέρει μια θεμελιώδη αρχή, στον τρόπο με τον οποίον όλες οι στάσεις δουλεύουν για να δυναμώσουν το σώμα και την ενέργεια.
Οι χαρακτηριστικές στάσεις μπορούν να εξασκηθούν με διάφορους τρόπους. Ο βασικός σκοπός για την εξάσκηση αυτών των στάσεων, είναι η ανάπτυξη της υγείας και της ενέργειας (Ch’i). Αυτό έρχεται σε άμεση συνάρτηση με τον πρωταρχικό σκοπό του Bagua, ο οποίος είναι η ανάπτυξη και διατήρηση ανώτερης ενέργειας και υγείας. Η συμβουλή του Δρ. Xie, είναι ότι το Bagua θα πρέπει πρώτα να εξασκείται από κάποιον για να αναπτυχθεί το ch’i και, δεύτερον, για να διατηρήσει το ch’i (το οποίο και είναι πολύ πιο δύσκολο). Μόνον τότε θα πρέπει να προπονηθεί κάποιος για μάχη. Εξ’ άλλου, δεν μπορείς να μάχεσαι εάν δεν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να το κάνεις, ειδικά μετά την ηλικία των 30
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 6 - 9 από 9