Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Αυτοάμυνα
ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΟΥ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ; Εκτύπωση E-mail
metraei_i_texni_sou-1.jpg

Του Μαρκ “Άνιμαλ” Μακγιάνγκ

Οι περισσότερες πραγματικές μάχες είναι σύντομες, γρήγορες και άγριες. Δεν είναι εξευγενισμένες, ούτε αποτελούν επίδειξη δεξιοτήτων. Ο ασκούμενος στις πολεμικές τέχνες που νομίζει ότι έχει εκπαιδευτεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε περίσταση θα βρεθεί προ εκπλήξεως, γιατί στον δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες. Ο τύπος που κάθεται στο πλάι δεν είναι διαιτητής, είναι ο φίλος του επιτιθέμενου που περιμένει να μπει κι αυτός στη μάχη για να το διασκεδάσει –και το πεζοδρόμιο δεν είναι μαξιλάρι. Το χειρότερο είναι ότι ο άλλος δεν θέλει κάποιο τρόπαιο –απλά θέλει να σας κάνει να ματώσετε.

Το τυφλό σημείο είναι, εξ΄ ορισμού, όχι μόνο ένα σημείο που δεν μπορείτε να δείτε, αλλά ένα σημείο που δεν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να δείτε! Θα πρέπει να δείτε τις δεξιότητές σας από διαφορετική οπτική γωνία για να ανακαλύψετε τις "τρύπες" και τις αδυναμίες σας. Αυτό που εσείς θεωρείτε συμπαγή άμυνα μπορεί, από τη σκοπιά του άλλου, να είναι γεμάτο τρύπες. Δυστυχώς, ο άλλος είναι αυτός που σας επιτίθεται. Και τις "τρύπες" θα τις αντιληφθείτε μόνο όταν τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του – λίγο αργά, δεν νομίζετε;

Στο άρθρο αυτό, θα ασχοληθώ πολύ με αυτές τις τρύπες. Έχω βρεθεί εκεί έξω – σε σκοτεινά στενά, χώρους στάθμευσης, καταγώγια και μπαρ μηχανόβιων – και έχω δει τι λειτουργεί και τι όχι σε πραγματικές συνθήκες.

Όταν σας μιλάω για μια τρύπα, δείτε την από πολλές πλευρές. Περπατήστε γύρω της, κοιτάξτε την, χτυπήστε την μερικές φορές και πειραματιστείτε μαζί της. Αναζητήστε λύσεις από την εκπαίδευσή σας και από άλλες πηγές εκπαίδευσης. Πάρτε όσο περισσότερες απαντήσεις μπορείτε. Δείτε τι έχουν να που οι άλλοι γι' αυτό το πρόβλημα. Αλλά πρώτα απ' όλα, ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ Εκτύπωση E-mail

Tου Γιώργου Χαλκιά

krav_women_4.jpg
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Συχνά οι γυναίκες τοποθετούν την ανάγκη για αυτοάμυνα χαμηλά στις προτεραιότητές τους, καθώς υποθέτουν ότι μπορούν να αποφύγουν μία ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση, απλώς με το να μην επιτρέπουν αγνώστους στο σπίτι τους, ή να μην περπατούν μόνες τα βράδια.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Εκτύπωση E-mail

Για Πολίτες και Επαγγελματίες

Του Άλγουιν Ντίξον

krav_maga_autoamina_3.jpg

Το Κραβ Μαγκά είναι το επίσημο ισραηλινό σύστημα αυτοάμυνας, το οποίο χρησιμοποιούν οι Δ.Α.Ι. (Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ), πολλές από τις ειρηνευτικές δυνάμεις στις Η.Π.Α και τη Βόρεια Αμερική, στρατιωτικές και ειδικές δυνάμεις στην Ευρώπη, καθώς και ομάδες προστασίας υψηλών προσώπων σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, το Κραβ Μαγκά έχει εδώ και χρόνια εξελιχθεί και σε ένα σύστημα πρακτικής, ρεαλιστικής και σύγχρονης αυτοάμυνας για πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους οικείους τους, από τους κινδύνους που καραδοκούν στη σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ATTACK PROOF Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ Εκτύπωση E-mail
Των Τζον Πέρκινς, Αλ Ρίντενουρ, Ματ Κόβσκι

attack_proof_i_apoliti_methodos_autoaminas.jpg

Το καινούργιο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλκίμαχον είναι ένα βιβλίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι ένα έργο ζωής ενός επί δεκαετίες μάχιμου διώκτη του εγκλήματος, αληθινά απρόβλεπτο, σκληρό και βίαιο, όπως ακριβώς και η πραγματικότητα σε μια αληθινή συμπλοκή ζωής ή θανάτου. Αντί να στέκεται αποκλειστικά σε τεχνικές για κάθε περίπτωση, ψάχνοντας να βρει ποια είναι η πιο αποτελεσματική, ασχολείται κυρίως με την κατανόηση της ιδιοσυγκρασίας και της ψυχής του εγκληματία, της αληθινής μάχης και των όρων της, καθώς και με τη δημιουργία μιας καινούργιας συνείδησης στον αμυνόμενο. Μιας συνείδησης η οποία εκτός από το μυαλό περνάει και στο σώμα, μέσα από ειδικές και (ομολογουμένως) πολύ παράξενες και πρωτόγνωρες, ειδικά για όσους έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με σκληρές πολεμικές τέχνες, ασκήσεις και τεχνικές μάχης. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, πραγματικά ένοιωσα την αγριότητα του δρόμου να με πλημμυρίζει βαθιά μέσα μου και πιστεύω ότι η αλήθεια και η πρωτοτυπία του θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την αυτοάμυνα στη χώρα μας.

Διονύσης Τσετσέλης

Διαβάστε περισσότερα...
 
TAKTIKH KAI TEXNIKH ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Εκτύπωση E-mail
Του Μιχαήλ Δ. Πετρόπουλου

taxtiki_kai_texniki_proseggisi_2.jpg


Η λέξη αυτοάμυνα υποδηλώνει την έννοια της άμυνας του εαυτού μας, δηλαδή τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, ή άλλους, από την επιθετικότητα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα, ενός ή περισσοτέρων ατόμων.

Σε τακτικό επίπεδο, η έννοια της αποφυγής πρέπει να είναι κυρίαρχη, σε κάθε σύστημα ένοπλης ή άοπλης αυτοάμυνας. Με τον όρο αποφυγή εννοούμε, πρώτον, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουμε, ώστε να μειώνουμε τις πιθανότητες να γίνουμε στόχος επιθετικής ενέργειας και, δεύτερον, τις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τον επερχόμενο κίνδυνο, όταν αυτός έχει πλέον αναγνωρισθεί.

Είναι αυτονόητο ότι η έγκαιρη αναγνώριση του κινδύνου προϋποθέτει ετοιμότητα, γνώση και ιεράρχηση των κινδύνων, που πιθανόν εγκυμονούνται στον χώρο που βρισκόμαστε, και δυνατότητα αναγνώρισης των σημαδιών εκείνων, που προμηνύουν την επερχόμενη επιθετική ενέργεια.

Η έννοια της αποφυγής γίνεται καλύτερα κατανοητή στην ένοπλη αυτοάμυνα με πυροβόλα όπλα, για αυτούς που νόμιμα οπλοφορούν, όπου η τυχόν υπέρβαση των ορίων αμύνης, κατά τη χρήση του πυροβόλου όπλου, μπορεί να έχει, αφ’ ενός, βαρύτατες νομικές συνέπειες στον αμυνόμενο και, αφ’ ετέρου, να επιφέρει τον θάνατο του επιτιθεμένου.

Είναι χαρακτηριστική η ιστορία που μου διηγήθηκε κάποιος, ο οποίος είχε παρακολουθήσει σεμινάριο αμυντικής σκοποβολής στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 6