Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Διάφορα Θέματα
Jeet Kune Do Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη της Ψυχής
Του Ευάγγελου Ζορμπά
Η Μαχητική Τέχνη Jeet Kune Do αποτελεί δημιούργημα τού ιδιοφυή και χαρισματικού Bruce Lee και του Dan Inosanto. Είναι επίσημα ανεγνωρισμένη τέχνη και καταχωρήθηκε στην Ομοσπονδία Kuoshu της Κίνας, στις 27 Μαρτίου 1981. Το Jun Fan Gung Fu είναι ο θεμέλιος λίθος από όπου το Jeet Kune Do (JKD) εξελίσσεται. Αν το JKD είναι ένας τρόπος σκέψης, έρευνας και πειραματισμού, τότε οι τέχνες Jun Fan είναι το πρωταρχικό όχημα για να οδηγηθεί κάποιος εκεί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
SEPPUKU Εκτύπωση E-mail
Του Ευάγγελου Παπαδημητρίου
«Όπως ένα απολιθωμένο δένδρο
Μόνο δυστυχία υπήρξε η ζωή μου.»

Με αυτούς τους δύο στίχους, πληγωμένος στο γόνατο από εχθρικό βέλος και μην έχοντας ελπίδα διαφυγής, ο γενναίος 70χρονος YOTRIMASA, αφού έστρεψε το βλέμμα του προς την Δύση, προς την Αγνή Χώρα του Βουδδισμού, προσευχήθηκε στον Βούδδα και όπως μας αφηγείται το HEIKE MONOGATARI : “Λέγοντας αυτά τα λόγια έμπηξε τη λεπίδα στην κοιλιά του, έσκυψε βαθιά καθώς το σπαθί τον διαπερνούσε και πέθανε. Η δημιουργία ενός ποιήματος τέτοια στιγμή, είναι πραγματικά πράξη ενός σπάνιου ανθρώπου".

Διαβάστε περισσότερα...
 
STEVEN SEAGAL Εκτύπωση E-mail
Δάσκαλος, μαχητής, καλλιτέχνης και ιερέας

Απόδοση: Κατερίνα Κοκότη

steven_seagal_daskalos_2.jpg

Ο Steven Seagal (7ο Dan –από τον Doshu Kisshomaru Ueshiba, υιό του O-Sensei) γεννήθηκε στις 10/4/1952 (ή 1951 κατ’ άλλους) και μεγάλωσε με τις τρεις αδερφές του στο Lansing, στα προάστια του Detroit, στο Michigan. Η μητέρα του (Pat Seagal) ήταν νοσοκόμα και ο πατέρας του (Stephen) καθηγητής μαθηματικών σε γυμνάσιο. Ο ίδιος ήταν ντροπαλό παιδί και μάλλον μοναχικό. Η μητέρα του συνήθιζε να τον περιγράφει με το επίθετο «puny», που σημαίνει ασθενικός ή μικροσκοπικός.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΙ Εκτύπωση E-mail
Του Ευάγγελου Παπαδημητρίου
Το 1185 σημειώθηκε η λήξη ενός αιματηρού πολέμου, γνωστού στην Ιαπωνική ιστορία ως πόλεμος GEMPEI, από την κινέζικη προφορά των ονομάτων MINAMOTO και TAIRA, των δύο οικογενειών που επί 5 χρόνια πολεμούσαν με σκοπό να αναλάβουν τη στρατιωτική διοίκηση τής Ιαπωνίας.
Η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος τού MINAMOTO YORITOMO, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία και παραμερίζοντας την αυτοκρατορική εξουσία, ίδρυσε στην πόλη KAMAKURA, την πρώτη στρατιωτική κυβέρνηση (BAKUFU) της Ιαπωνίας και αυτοανακηρύχθηκε ο πρώτος SHOGUN (Στρατιωτικός ηγέτης) της Ιαπωνικής ιστορίας, καθιερώνοντας ένα καθεστώς που έμελλε να κυβερνήσει την Ιαπωνία για τα επόμενα 700 χρόνια.

Κάτω από τη στρατιωτική διοίκηση και πειθαρχία του MINAMOTO YORITOMO, ανθεί ο τύπος του κλασσικού πολεμιστή (BUSHI).
Συγκεντρώνοντας υπό τις διαταγές του ορισμένους σκληραγωγημένους επαρχιώτες πολεμιστές και χρησιμοποιώντας τις αδιαμφισβήτητες πολεμικές τους αρετές, εξολοθρεύει την οικογένεια των TAIRA που διοικούσε ουσιαστικά τη χώρα, επωφελούμενη μιας διεφθαρμένης αυτοκρατορικής αυλής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Εκτύπωση E-mail
Σκέψεις βασισμένες στον θεωρητικό του πολέμου Κλαούζεβιτς
Του Κωνσταντίνου Πανταζή

Οι πολεμικές τέχνες, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, από την ονομασία και μόνον, έχουν στενή σχέση με τον πόλεμο ή με τίς μάχες τις οποίες διεξάγει κάποιος.
Μπορούμε, συνεπώς, να αντλήσουμε πληροφορίες, όσον αφορά τη στρατηγική για το αγωνιστικό στις πολεμικές τέχνες, διαβάζοντας στρατιωτική ιστορία ή βιβλία στρατηγικής. Η στρατηγική είναι μια, άσχετα αν αλλάζει πρόσωπο στις διάφορες εκδηλώσεις της. Εξ’ άλλου, είτε αναφερόμαστε σε πόλεμο με στρατιωτικά μέσα, είτε σε αγώνες αθλητών, σχολών ή συστημάτων, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι, όλοι οι επιτυχημένοι ηγήτορες, των παραπάνω, οδηγούνται από την ίδια τους την εμπειρία ή από την ιδιοφυία τους.
Η τακτική της μάχης ή του αγώνα και οι ελιγμοί, μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμάθησης. Η γνώση και κατοχή της υψηλής στρατηγικής, όμως, δεν αποκτάται, παρά μόνον μέσα από την εμπειρία και τη μελέτη της ιστορίας των μαχών ή των αγώνων, τους οποίους έδωσαν κάποιες μεγάλες μορφές του χώρου τον οποίον ερευνούμε.
Όπως γράφει ο θεωρητικός του πολέμου Κλαούζεβιτς, και πιστεύω ότι ταιριάζει με τον χώρο μας, κανείς δεν αρχίζει έναν αγώνα ή μια μάχη, ή μάλλον όποιος έχει τα λογικά του δεν πρέπει να κάνει τα παραπάνω, αν δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του και στο μυαλό του, τι σκοπεύει να επιτύχει αρχίζοντας αυτήν τη μάχη, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον σκοπεύει να το επιτύχει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 15 από 16