Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Περί ηρώων και τάφων
Εις το βάθος κήπος Εκτύπωση E-mail

Μπορεί, λοιπόν, το μαφιόζικο κύκλωμα της ΔΟΕ να καταδίκασε τον Μάτος, αλλά στο κοινό αίσθημα αυτός έχει καθαγιασθεί και ηρωοποιηθεί.

Η εξεγερμένη ατομικότητα του Μάτος, απέναντι σε ένα διεφθαρμένο κύκλωμα, προκάλεσε συνειρμούς ταύτισης σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που ξεπερνούν αθροιστικά τα όρια όχι μόνο του Τάε Κβον Ντο, αλλά και των υπολοίπων πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων. Ανθρώπων που ταύτισαν την αντικομφορμιστική αυτή πράξη με τα δικά τους καθημερινά βιώματα. Άνθρωποι καθημερινοί της διπλανής μας πόρτας, που ονειρεύτηκαν να εξεγερθούν με παρόμοιο τρόπο έναντι ενός κυκλώματος που τους καταδυναστεύει οικονομικά, που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.

Ο κουβανός Ανχέλ Μάτος δεν ανέβηκε στο βάθρο των μεταλλίων στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, έγραψε όμως το όνομά του στην ιστορία με τον δικό του τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι χειροκροτητές και οι άλλοι Εκτύπωση E-mail

Αν καταμετρήσουμε τους επικριτές της ενέργειας του Μάτος και τους υποστηρικτές, θα διαπιστώσουμε ότι η πλάστιγγα γέρνει με συντριπτικό ποσοστό υπέρ των δεύτερων. Αν παρατηρήσουμε την αυθόρμητη εκδήλωση των εκφράσεων των προσώπων των μεν και των δε, θα γίνουμε μάρτυρες μίας εκρήξεως ενθουσιασμού των χειροκροτητών και ενός θλιβερού δυσκοίλιου κομπιάσματος των επικριτών!

Αν τέλος ερευνήσουμε την ανθρωπογεωγραφική σύνθεση των δύο ομάδων, θα δούμε στους υποστηριχτές: παλαιούς αθλητές και έντιμους προπονητές (από όλο το φάσμα των πολεμικών τεχνών) που ένιωσαν στο πετσί τους κάτι ανάλογο, γονείς αδικημένων αθλητών, εν δυνάμει προς σφαγιασμό από τα άτεγκτα κυκλώματα της διαιτησίας αθλητές, ανθρώπους που εξασκήθηκαν ή εξασκούνται αυτή τη στιγμή στις πολεμικές τέχνες και που πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται οι τέχνες αυτές τόσο έντονους αθλητικούς ανταγωνισμούς, διότι αυτοί διαστρέφουν την ουσία τους, ιδεολόγους θιασώτες της υπεροχής της τέχνης απέναντι στο άθλημα κ.α..

Επίσης, στους υποστηριχτές θα δούμε μία πλειοψηφία απλών ανθρώπων που εξεγείρονται κατά του αισθήματος της αδικίας.

Από την άλλη, στην επικριτική παράταξη θα δούμε φτηνούς συνδικαλιστές των αθλημάτων να ηθικολογούν, διάφορους παραγοντίσκους που ευρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις που τις εκμεταλλεύονται οικονομικά να εξεγείρονται, κομπλεξικούς διαιτητές και μέλη επιτροπών και κυκλωμάτων διαιτησίας (σπιθαμιαίας συνήθως εμφανίσεως) να μεμψιμοιρούν…

 
Ολίγη ντροπή δεν βλάπτει! Εκτύπωση E-mail

Τα προβλήματα των ολυμπιακών αγώνων δεν μπορούν να λυθούν με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση κατά την οποία η παρέμβαση είναι ειλικρινής, κρίνεται αυτομάτως ανεπαρκής. Είναι σαν να προσπαθεί ένας κομπογιαννίτης γιατρός να θεραπεύσει έναν ασθενή που πάσχει από την επάρατη νόσο με ασπιρίνες! Τα θέματα αυτά χρειάζονται ριζοσπαστική αντιμετώπιση. Αυτό όμως που γίνεται μεθοδευμένα και εκ του πονηρού είναι μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία των προβλημάτων. Με αυτόν τον τρόπο τα αμαρτωλά κυκλώματα μένουν στην ουσία και συνεχίζουν χωρίς προσκόμματα το φαγοπότι.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά που διαπλέκονται στα παρασκήνια, νομιμοποιούνται άραγε τα μαφιόζικα κυκλώματα των «Αθανάτων», και η πέριξ αυτών κουστωδία, να κάνουν μαθήματα συμπεριφοράς και δεοντολογίας λόγω του Μάτος, σε εμάς όλους τους κοινούς θνητούς;

Δεν φτάνει που κλέβουν φανερά και απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια όλων τους πόντους του κουβανού Ταεκβοντόκα, τον χρησιμοποιούν και ως εξιλαστήριο θύμα.

Μα, αν ήθελαν να κάνουν κάτι ηθικά τουλάχιστον υγιές γιατί δεν κίνησαν μία διαδικασία εξυγίανσης του κορεατοκρατούμενου σώματος του ολυμπιακού Τάε Κβον Ντο;

 
Η «ανακάλυψη» του ντόπινγκ! Εκτύπωση E-mail

Όμως, μία παλαιά και δοκιμασμένη συνταγή είναι να αποδεχθείς, φραστικά τουλάχιστον, την ύπαρξη κάποιου δευτερεύοντος προβλήματος και να επιδείξεις καλή θέληση ως προς την αντιμετώπισή του, αναγάγοντάς το σε πρωτεύων.

Έχουν λοιπόν αναδείξει το ντόπινγκ ως το σημαντικότερο πρόβλημα και έχουν αποδοθεί όλοι σε έναν ανειρήνευτο αγώνα για να πατάξουν όσους αθλητές ντοπάρονται (το γιατί πιάνουν μόνο Έλληνες όμως είναι μία άλλη ιστορία).

Προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι επιχειρούν μία κάθαρση των ολυμπιακών αγώνων. «Είναι δύσκολο αλλά προσπαθούμε να εξυγιάνουμε τους ολυμπιακούς αγώνες» λένε.

Ωστόσο, ακόμα και ένα παιδάκι τρίτης δημοτικού μπορεί να αντιληφθεί εύκολα ότι οι αθλητές, που πληρώνουν ουσιαστικά τη νύφη, σπρώχθηκαν από κάποια οικονομικά κυκλώματα να επιδιώξουν την κατάκτηση ενός μεταλλίου με αυτόν τον τρόπο. Κι ενώ διασύρονται οι αθλητές, τα οικονομικά κυκλώματα μένουν ανέγγιχτα στο απυρόβλητο, συνεχίζοντας να παράγουν κέρδη.

 
Ένας θεσμός για κλάματα Εκτύπωση E-mail
Όμως, οι θιασώτες της ριζικής αμφισβήτησης των ολυμπιακών αγώνων άδραξαν την ευκαιρία, όχι μόνο από αυτό το γεγονός αλλά και από μία πλειάδα παρομοίων περιστατικών και σε άλλα αθλήματα. Μπορεί τα ονόματά τους να μην παρουσιάζουν την ίδια αίγλη με αυτό του Φιντέλ Κάστρο, όμως τα επιχειρήματα της κριτικής τους έχουν τέτοια δυναμική, που μπορεί να θέσουν υπό αμφισβήτηση τον ολυμπιακό θεσμό.

Οι αποδείξεις που έχουν για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους είναι ισχυρές. Οι παρεκτροπές εστιάζονται σε διεφθαρμένα κυκλώματα, υποταγμένα σε πολυεθνικές εταιρείες, σε «Αθανάτους» και σε διαιτητές και παράγοντες που χρηματίζονται, στην εμπορευματοποίηση του ολυμπιακού ιδεώδους, στο ντόπινγκ και την έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού και ένα σωρό άλλα.

Στη συνείδηση του μέσου φιλάθλου – τηλεθεατή είναι πια εδραιωμένη η ιδέα ότι οι ολυμπιακοί αγώνες είναι μία καλοστημένη εμπορική επιχείρηση.

Τα πράγματα γίνονται πια τόσο απροκάλυπτα, που κανένας από τους λαμπρούς παράγοντες, ούτε καν οι εντεταλμένοι κονδυλοφόροι της άλλης πλευράς, δεν τολμάει να υπερασπισθεί ανοικτά την «αγνή ολυμπιακή ιδέα».
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 8