Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Εις το βάθος κήπος Εκτύπωση E-mail

Μπορεί, λοιπόν, το μαφιόζικο κύκλωμα της ΔΟΕ να καταδίκασε τον Μάτος, αλλά στο κοινό αίσθημα αυτός έχει καθαγιασθεί και ηρωοποιηθεί.

Η εξεγερμένη ατομικότητα του Μάτος, απέναντι σε ένα διεφθαρμένο κύκλωμα, προκάλεσε συνειρμούς ταύτισης σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που ξεπερνούν αθροιστικά τα όρια όχι μόνο του Τάε Κβον Ντο, αλλά και των υπολοίπων πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων. Ανθρώπων που ταύτισαν την αντικομφορμιστική αυτή πράξη με τα δικά τους καθημερινά βιώματα. Άνθρωποι καθημερινοί της διπλανής μας πόρτας, που ονειρεύτηκαν να εξεγερθούν με παρόμοιο τρόπο έναντι ενός κυκλώματος που τους καταδυναστεύει οικονομικά, που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.

Ο κουβανός Ανχέλ Μάτος δεν ανέβηκε στο βάθρο των μεταλλίων στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, έγραψε όμως το όνομά του στην ιστορία με τον δικό του τρόπο.

Το Τάε Κβον Ντο κατέγραψε μία προσωπικότητα που ξεπερνά τα όριά του, όπως έχει κάνει παλαιότερα το Καράτε με τον Γάλλο Ντομινίκ Βαλερά, όπως πιο πρόσφατα έχει γίνει στο ποδόσφαιρο με τον Ζιντάν. Οι αθλητές αυτοί εξεγέρθηκαν έμπρακτα κατά θεσμών και ανθρώπων που προσπαθούν να πνίξουν κάθε δημιουργική ατομικότητα και έδωσαν το μήνυμα ότι ανά πάσα στιγμή, απρόβλεπτα, μπορεί να υπάρξει αντίδραση.

Μα έχουμε και τους ελεεινούς «ηθικολόγους» που διατείνονται κλαψουρίζοντας: «Και τι θα γίνουν οι αγώνες των μαχητικών αθλημάτων, αν ο καθένας αντιδράει έτσι;». Σε αυτούς απαντάμε ευθέως, ότι δεν είναι θέμα των αθλητών αυτό. Αυτοί, αν αγαπάνε πραγματικά τα μαχητικά αθλήματα πρέπει να προλάβουν τις αντιδράσεις αυτές, προβαίνοντας σε ριζικές εξυγιάνσεις. Η παρορμητική αντίδραση του οποιουδήποτε Μάτος κρούει απλά το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν η άλλη πλευρά αντιδράσει συντηρητικά, κλεινόμενη στο καβούκι της, ίσως υπάρξει και δραστικότερη συνέχεια.

Τέλος, πρέπει να παραδεχθούμε ότι αν και η δήλωση του Φιντέλ Κάστρο δεν μας κάλυψε απόλυτα, δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μάτος είναι Κουβανός πολίτης. Ο σπόρος της αμφισβήτησης κάποτε ερίφθη σε εκείνο τον τόπο από τους κύριους Φιντέλ Κάστρο και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 88 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ»