Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Ποιοί Είμαστε Εκτύπωση E-mail

Εκδόσεις Αλκίμαχον

Ίσως ακούγεται κάπως κοινότοπο, όμως το Αλκίμαχον είναι πράγματι μια προσπάθεια που γεννήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει από μεράκι. Κάποια στιγμή, μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, τόσο εγώ, όσο και ο πυρήνας των ανθρώπων που δημιούργησαν και στελεχώνουν τις εκδόσεις μας, αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η στιγμή να ξεπληρώσουμε ένα μέρος από το μεγάλο μας χρέος στις μαχητικές παραδόσεις. Ξεκινώντας από το μηνιαίο μας περιοδικό, το Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες, το οποίο πλέον βρίσκεται στον έβδομο χρόνο κυκλοφορίας του, συνεχίσαμε με τα βιβλία, τα DVD και την οργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και από εκεί περάσαμε στην ελληνική έκδοση του Journal of Asian Martial Arts, του σημαντικότερου ίσως ακαδημαϊκού περιοδικού του χώρου διεθνώς, καθιερώνοντας το Αλκίμαχον ως τη σημαντικότερη εταιρεία της χώρας στον χώρο της ενημέρωσης γύρω από τις πολεμικές τέχνες.

Καθώς οι πολεμικές τέχνες, όμως, αποτελούν ένα μόνον κομμάτι της συνολικότερης ιδέας μας για τον κόσμο σήμερα, δεν είναι περίεργο που το πεδίο της θεματολογίας μας διευρύνθηκε. Κινούμενοι με άξονα τη γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των πολιτισμών της Ανατολής και του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, έχουμε ήδη επεκταθεί στον τομέα της σωματικής και πνευματικής υγείας. Δουλεύοντας στενά με μερικούς από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν παγκοσμίως, έχουμε ήδη τη χαρά να παρουσιάσουμε μια σειρά από εκδόσεις σχετικές με την ευρύτερη καλλιέργεια νου και σώματος. Μερικές από αυτές θα τις δείτε στον κατάλογο που κρατάτε, ενώ αρκετές ακόμη ακολουθούν κατά πόδας.

Με τη βοήθεια μιας εκλεκτής ομάδας συνεργατών, με την πίστη διεθνών εκδοτικών κολοσσών όπως οι Crowood, Gaia Books, Harper & Collins, Japan Publications, Kodansha International, North Atlantic/Frog, Paladin, Princeton University Press, Shambhala, Sterling, Stonebridge και Tuttle, και –κυρίως– με την υποστήριξη του αναγνωστικού κοινού, το Αλκίμαχον έχει δημιουργήσει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Τα παραπάνω απεικονίζουν τη σημερινή μας εικόνα και τις προθέσεις μας. Αύριο, ποιος ξέρει; Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε μάθει από την εξάσκησή μας στις πολεμικές τέχνες είναι ότι τα πάντα βρίσκονται σε μια μόνιμη ροή. Το βέβαιο είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ότι το κοινό μας, δηλαδή εσείς, το εκτιμάει ήδη. Δεν είναι και λίγο για μια μικρή, ανεξάρτητη εταιρεία που ξεκίνησε μόνο και μόνο (το θυμίζω, όσο κλισέ και αν είναι) από μεράκι!!!

Διονύσιος Τσετσέλης
Εκδότης