Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Πάλη Υποταγής - Σαβάτ Εκτύπωση E-mail

ΠΑΛΗ - ΜΑΧΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ (SUBMISSION FIGHTING - GRAPPLING) ΚΑΙ ΣΑΒΑΤ (SAVATE)

ΠΑΛΗ - ΜΑΧΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Σημείωση: η Πάλη Υποταγής και το Σαβάτ παρουσιάζονται μαζί λόγω του βασικού κοινού χαρακτηριστικού τους: είναι αγωνιστικές μετεξελίξεις άλλων στιλ. Δεν έχουν καμία άλλη σχέση, ούτε από πλευράς ιστορίας, ούτε από πλευράς μορφολογίας, ούτε από πλευράς οργάνωσης.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ: Μαχητικό άθλημα πάλης (η Πάλη Υποταγής) και πυγμαχίας- λακτισμάτων (το Σαβάτ).

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Πάλη Υποταγής είναι μια διαφορετική οργάνωση του «υλικού» της Ελεύθερης Πάλης, κυρίως για συμμετοχή σε αγωνιστικές διοργανώσεις τύπου U.F.C., Pride, Vale Tudo κ.λπ. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από δική της ομοσπονδία, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης Υποταγής Μάχης Υποταγής (Ε.Ο.Π.Υ.Μ.Υ.), η οποία όμως δεν είναι αναγνωρισμένη από τη ΓΓΑ. Το Σαβάτ είναι γαλλικό μαχητικό άθλημα το οποίο παρομοιάζεται με το Κικ Μπόξινγκ και άρχισε να σχηματοποιείται σιγά – σιγά από το 1820, από τον Μισέλ Κασώ. Το 1948 εμβολιάστηκε από τις αρχές της ξιφασκίας από τον Τζόζεφ Σαρλμόντ και έφτασε ουσιαστικά στη σημερινή του μορφή μετά το 1975. Το Σαβάτ έχει κι αυτό τη δική του Ομοσπονδία, η οποία επίσης δεν είναι αναγνωρισμένη από τη ΓΓΑ.

Palh_upotaghs_savate2.jpgΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Στην Πάλη Υποταγής, ο ασκούμενος εκπαιδεύεται στις τεχνικές της Πάλης (Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης), καθώς και στις τεχνικές εδάφους του Τζουτζούτσου (εξαρθρώσεις, ακινητοποιήσεις, πνιγμούς κ.λπ.). Πρόκειται δηλαδή για ένα υπερσύνολο των υπόλοιπων αθλημάτων πάλης με αντικείμενο ένας από τους δύο αθλητές να εγκαταλείψει –εξ ου και η ονομασία. Το Σαβάτ βασίζεται στη γενικότερη λογική του Κικ Μπόξινγκ, με κάποιες διαφορές στους κανονισμούς, στην τεχνική και στην ενδυμασία και οι αγώνες σε αυτό γίνονται μέσα σε ρινγκ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Τόσο η Πάλη Υποταγής, όσο και το Σαβάτ είναι αθλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι απευθύνονται κυρίως σε νεότερους ασκούμενους με διάθεση για συμμετοχή σε διοργανώσεις. Αυτό, βεβαίως, καθιστά και τα δύο ρεαλιστικά στην εξάσκησή τους και τους προσδίδει την ιδιαίτερη ένταση και συγκίνηση που μόνο ένα άθλημα μπορεί να δώσει.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Απλή αθλητική αμφίεση (φόρμα), προστατευτικά (παπούτσια, γάντια, μασέλα, κράνος, σπασουάρ, καλαμίδες).

ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ: Όπως αναφέραμε παραπάνω, και τα δύο αθλήματα είναι οργανωμένα σε Ομοσπονδίες με αποτέλεσμα να διαθέτουν συλλόγους σε όλη τη χώρα. Επικοινωνήστε με την Ε.Ο.Π.Υ.Μ.Υ. και με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαβάτ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θα βρείτε κάποιον σύλλογο κοντά σας.