Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Σέμι Κόντακτ Εκτύπωση E-mail
ΣΕΜΙ ΚΟΝΤΑΚΤ - SEMI CONTACT

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ: Μαχητικό άθλημα πυγμαχίας – λακτισμάτων

semi_contact.jpg

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Το Σέμι Κόντακτ λανσαρίστηκε τη δεκαετία του 1960 στις Η.Π.Α., από τον Άλεν Στιν και άλλους δασκάλους τους λεγόμενου «Αμερικάνικου Καράτε». Το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί μια μορφή πυγμαχικού αθλήματος, το οποίο να καλύπτει το ρεπερτόριο του Καράτε αλλά που να μη δεσμεύεται από το πολιτιστικό φορτίο των τεχνών της Άπω Ανατολής και που να είναι κάπως πιο ήπιο από το κικ μπόξινγκ, ώστε να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κομμάτι του κοινού. Ο χρόνος έδειξε ότι το πείραμα πέτυχε, και από τις διοργανώσεις του Σέμι Κόντακτ έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς πολύ γνωστά ονόματα, όπως οι Εντ Πάρκερ, Μάικ Στόουν, Τσακ Νόρις, Μπιλ Ουάλας κ.α. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που το προωθούν σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα καλύπτεται από το 2000 από την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου αλλά και από το 2004 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Σέμι Κόντακτ βασίζεται στη γενικότερη λογική των διαφόρων στιλ Καράτε και/ή «Κουνγκ Φου» (χρήση χτυπημάτων με τα χέρια και λακτισμάτων), με τη διαφορά ότι τόσο οι κανόνες (τα χτυπήματα δεν γίνονται με πλήρη επαφή), όσο και τα προστατευτικά που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές, εξασφαλίζουν ότι οι αγώνες (αλλά και η προπόνηση) μπορούν να γίνουν με μια αίσθηση ρεαλισισμού μεν αλλά χωρίς την... εξολόθρευση του ασκούμενου.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Όπως και όλα τα άλλα αθλήματα που παρουσιάσαμε στις σελίδες αυτές, το Σέμι Κόντακτ απευθύνεται πρωτίστως σε νεότερους ασκούμενους, με διάθεση για συμμετοχή σε διοργανώσεις. Αυτό, βεβαίως, το καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό στην εξάσκησή του, κυρίως από πλευράς αντοχής, γεγονός που του προσδίδει και μια επιπρόσθετη αξία για όσους ενδιαφέρονται να ασκηθούν σε κάτι που θα έχει αξία και ως αεροβική γυμναστική, ενώ η εμπειρία του αγώνα, χωρίς τους κινδύνους της πλήρους επαφής, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Απλή αθλητική αμφίεση (φόρμα, σορτς, αθλητικά παπούτσια), προστατευτικά (παπούτσια, γάντια, μασέλα, κράνος, σπασουάρ, προστατευτικά κνήμης).

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ: Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Σέμι Κόντακτ είναι οργανωμένο σε δύο Ομοσπονδίες (πράγμα ασύνηθες και ίσως έξω από τα πλαίσια του Αθλητικού Νόμου), με ιδιαίτερη μάλιστα εξάπλωση σε όλη τη χώρα. Καθώς οι σύλλογοι είναι δεκάδες, επικοινωνήστε με την Ε.Ο. Γου Σου - Κουνγκ Φου και την ΠΟΚ, ώστε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θα βρείτε κάποιον σύλλογο κοντά σας.