Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Πυγμαχία Εκτύπωση E-mail
ΠΥΓΜΑΧΙΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Μαχητικό άθλημα πυγμαχίας (Ολυμπιακό αγώνισμα)

ΠΥΓΜΑΧΙΑ


ΙΣΤΟΡΙΑ: Πολύ σπάνια οι θεατές της επαγγελματικής πυγμαχίας (και δη της αμερικανικής) συνειδητοποιούν ότι οι απαρχές του αθλήματος ανάγονται στην αρχαία Ελλάδα. Αναφορές σε πυγμαχικούς αγώνες υπάρχουν ήδη από την εποχή του Ομήρου ενώ έχουμε καταγεγραμμένους Ολυμπιονίκες από το 688 π.Χ. Η σύγχρονη πυγμαχία εμφανίζεται ως άθλημα στην Αγγλία του 18ου αιώνα, ενώ από το 1867 εμφανίζονται οι κανόνες του μαρκησίου του Κουίνσμπερι και αρχίζουν να έρχονται στην επικαιρότητα οι μεγάλοι αμερικανοί πυγμάχοι (Σάλιβαν, Κόρμπετ, Ντέμπσι κ.α.). Όλος ο εικοστός αιώνας ανέδειξε σημαντικές φυσιογνωμίες, ειδικά από τον χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας με σημαντικότερη τον Κάσιους Κλέι/ Μοχάμεντ Άλι ενώ το ενδιαφέρον για την επαγγελματική πυγμαχία αναβίωσε το ενδιαφέρον και για την καθαρά αθλητική. Η πυγμαχία έγινε μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων το 1904 και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα σε όλον τον κόσμο, καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με επιτυχία την «εισβολή» των πολεμικών τεχνών της Ασίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η πυγμαχία περιλαμβάνει επίθεση και άμυνα με τις γροθιές. Οι αθλητές φορούν παραγεμισμένα γάντια (καθώς και κράνη αν δεν πρόκειται για επαγγελματική πυγμαχία) και μάχονται σε αγώνες τρίλεπτων γύρων (από τρεις μέχρι δεκαπέντε), με μονόλεπτα διαλείμματα μεταξύ τους. Ο αγώνας γίνεται σε ένα τετράγωνο ρινγκ με τέσσερα σχοινιά και η νίκη δίνεται βάσει βαθμών που παίρνονται είτε με πλήρη εξουδετέρωση του αντιπάλου (νόκ- άουτ) είτε με «σημεία» βάσει της τεχνικής, της επιθετικότητας και των συμπαγών χτυπημάτων που καταφέρνει καθένας από τους δύο αθλητές.

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Όντας κατά βάση άθλημα, η πυγμαχία θα φανεί πιο κατάλληλη στους νεότερους και δη σε εκείνους που έχουν σαν στόχο (κύριο ή παράλληλο) μια αθλητική σταδιοδρομία. Είναι απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης ενώ η συνεχής ανταλλαγή χτυπημάτων μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κουραστική. Παρόλα αυτά, παραμένει ένας πολύ γρήγορος τρόπος να μάθει κανείς ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα μάχης ενώ, αν αποφασίσετε να παραμείνετε εκτός των αγωνιστικών διοργανώσεων, θα σας μείνει μια πολύ καλή γυμναστική, ιδιαίτερα διασκεδαστική και εκτονωτική. Υπάρχει κάτι θεμελιωδώς συναρπαστικό στο να ανέβει κανείς σε ένα ρινγκ για πρώτη φορά και είναι βέβαιο ότι θα σας κινήσει το ενδιαφέρον –όπως και στο «Κουνγκ Φου», η κινηματογραφική μυθολογία σίγουρα βοηθάει!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φόρμα γυμναστικής, σορτς, γάντια, προστατευτικές ταινίες για μέσα από τα γάντια (μπαντάζ), κράνος, μασέλα.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΩ: Η Ομοσπονδία Ε.Ο. Πυγμαχίας έχει διασπείρει το άθλημα σε όλη την Ελλάδα και μπορείτε να το βρείτε σε δεκάδες αθλητικούς συλλόγους. Επικοινωνήστε με τα γραφεία της για να μάθετε πού υπάρχει κοντά σας ώστε να μπορέσετε να τη δείτε από κοντά.