Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Χουνγκ Καρ Εκτύπωση E-mail
ΧΟΥΝΓΚ ΚΑΡ - HUNG KAR

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Κινέζικη πολεμική τέχνη πυγμαχίας (κουνγκ φου)

Χουνγκ Καρ


ΙΣΤΟΡΙΑ: Η απαρχή του Χουνγκ Καρ μπορεί να αναζητηθεί, σύμφωνα με την παράδοση του συστήματος στον Ουόνγκ Φέι Χουνγκ (1847-1924), μια μισό-πραγματική, μισό-θρυλική φυσιογνωμία που από κάποιους αποκαλείται και ο Κινέζος Ρομπέν των Δασών. Ο Ουόνγκ ήταν αυτός που συστηματοποίησε την ύλη της τέχνης η οποία προϋπήρχε και έλκει την καταγωγή της από τον ναό Σαολίν. Κυρίως χάρη στην πλουραλιστική προσωπικότητα του Ουόνγκ, η τέχνη ξέφυγε από τα όρια της Κίνας και σήμερα έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Χαρακτηριστικό του Χουνγκ Καρ είναι οι χαμηλές ανοιχτές στάσεις και οι τεχνικές των χεριών που δεν περιορίζονται σε κοντινές αποστάσεις (όπως πολλά κινέζικα συστήματα) αλλά καλύπτουν όλο το φάσμα. Έμφαση δίνεται στην αποτελεσματικότητα του κάθε χτυπήματος, καθώς στόχος του στιλ είναι η ολοκλήρωση της συμπλοκής σε μικρό χρόνο. Στη δομή της διδασκαλίας του, όπως και στα άλλα κινέζικα στιλ, χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς διάφορα ζώα, ενώ οι μαθητές διδάσκονται και κάποιες φόρμες με όπλα (πλατύ ξίφος, ξίφη «πεταλούδα», ραβδί και βεντάλια).

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Το Χουνγκ Καρ είναι ένα καθαρό εξωτερικό σύστημα κινέζικης πυγμαχίας –αυτής που είθισται να αποκαλούμε συλλήβδην «κουνγκ φου». Έχει όλα τα πλεονεκτήματα των σχετικών συστημάτων (τεχνικές αυτοάμυνας, ανάπτυξη δύναμης, ευλυγισία κ.λπ.) και δε χαρακτηρίζεται από κάποιο στοιχείο που να το κάνει απαγορευτικό σε κάποια μερίδα ενδιαφερομένων. Ως εκ τούτου, η επιλογή του είναι καθαρά θέμα προτίμησης του μαθητή –δείτε το και μορφώστε άποψη.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Όπως και στις υπόλοιπες κινέζικες τέχνες θα χρειαστείτε μια κινέζικη μαύρη φόρμα (σακάκι, παντελόνι, παπούτσια «κουνγκ φου») –εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε με την απλή αθλητική εμφάνιση (τ-σερτ, παντελόνι φόρμας).

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ: Αθήνα, Βούλα, Βάρη, Πειραιάς, Σπέτσες