Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Συνεντεύξεις
ΣΤΗΒ ΚΟΤΤΕΡ Εκτύπωση E-mail

Πρώτα δοκιμάζουμε οι ίδιοι ό,τι διδάσκουμε

steve_cotter-1.jpg

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλκιά

Ήταν το 2005 όταν έπιασα για πρώτη φορά κέτλμπελς στα χέρια μου και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβω ότι αυτό το εργαλείο προπόνησης ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν για να δοκιμάσω τα όρια του εαυτού μου. Η δίψα μου για γνώση με οδήγησε να ψάξω και να μάθω από τους καλύτερους τα μυστικά τους. Έτσι γνώρισα αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο και εκπαιδευτή, τον Μάστερ στα κέτλμπελς, Στηβ Κόττερ. Ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε ώστε να έχω προγράμματα προπόνησης στα χέρια μου και μέσω των DVD με το ασκησιολόγιό του και επεξηγήσεις της κάθε τεχνικής/άσκησης το «ταξίδι» μου με αυτά μόλις είχε αρχίσει.

Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν αρκετά για μένα. Είχα ήδη ξεκινήσει να προπονώ τους πρώτους μου μαθητές στο Ισραηλινό σύστημα αυτοάμυνας Κραβ Μαγκά στα κέτλμπελς. Ως άνθρωπος όμως πιστεύω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη από την αμάθεια. Έτσι πήρα λοιπόν την απόφαση να γνωρίσω τον Στηβ από κοντά και να περάσω τη διαδικασία της πιστοποίησης στα κέτλμπελς. Το διήμερο αυτό της εκπαίδευσης πραγματικά απογείωσε την τεχνική μου και την αντίληψή μου σε αυτά. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι έμαθα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λεπτομέρειες και τεχνικές που χρόνια πάσχιζα να ανακαλύψω. Μόλις είχα ξεκινήσει να ανακαλύπτω τα μυστικά τους! Και για όλα αυτά την ευθύνη έχει ο σπουδαίος πραγματικά εκπαιδευτής Στηβ Κόττερ. Ένας άνθρωπος ταπεινός, χωρίς φουσκωμένο εγώ, με θέληση να διδάξει αυτό που αγαπάει.

Tα κέτλμπελς δεν αποτελούν απλά ένα εργαλείο προπόνησης αλλά μια τέχνη. Και όπως σε όλες τις τέχνες έτσι και σε αυτά το «ταξίδι» της εκμάθησής τους δεν σταματάει ποτέ. Συνεχώς ανακαλύπτεις νέες μεθόδους ώστε να γίνεσαι καλύτερος, καθώς και καινούργια όρια για τον εαυτό σου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Εκτύπωση E-mail
Μου αρέσει να παίζω κάτω από αντίξοες συνθήκες

d_margaritopoulos-1.jpg

Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη

Γνωρίστηκα με τον Δημήτρη από ...σπόντα, όταν συνόδεψε τον αδελφό του Σπύρο στη φωτογράφιση που είχαμε κάνει για τη δική του συνέντευξη, πριν από έναν χρόνο περίπου. Μου έκανε αμέσως εντύπωση με τη σοβαρότητα και τα μετρημένα του λόγια, χαρακτηριστικά τα οποία με ώθησαν να ρωτήσω και να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν. Φυσικά, οι επιτυχίες του ήταν δεδομένες, αδιαμφισβήτητες και τεράστιες αλλά όπως θα γνωρίζουν οι πιστοί αναγνώστες μας αυτές δεν είναι αρκετές για να με κάνουν να αποφασίσω να φιλοξενήσω έναν αθλητή στο περιοδικό μας.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα με ενδιαφέρει το ήθος και ο χαρακτήρας του αθλητή και μετά οι επιτυχίες του. Ακλόνητη πεποίθησή μου είναι ότι ο στόχος των πολεμικών τεχνών στις μέρες μας είναι ακριβώς η διάπλαση του χαρακτήρα και η απόκτηση υψηλών ηθικών αξιών και όχι απλώς η συσσώρευση κυπέλλων και μεταλλίων στη βιβλιοθήκη του σαλονιού μας. Μετά, λοιπόν, την πρώτη μου εντύπωση από τον Δημήτρη, μια-δυο ακόμη συζητήσεις που έτυχε να κάνουμε μαζί αλλά και τις πληροφορίες που πήρα από τον χώρο του Καράτε, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δοθεί ένα δημόσιο βήμα σε αυτόν τον σπουδαίο νέο αθλητή, ώστε να μπορέσουμε όλοι να τον γνωρίσουμε. Εξ άλλου, σε παιδιά σαν κι αυτόν στηρίζεται το υγιές μέλλον των πολεμικών τεχνών στη χώρα μας και εμείς είμαστε ταγμένοι πάντα να το υποστηρίζουμε.  
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΣΕΜ ΖΟΥΓΚΑΡΙ Εκτύπωση E-mail

Ο βαθμός μου είναι ό,τι βλέπετε στο τατάμι!

kasem_zougari-2.jpg

Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη

Το φετινό σεμινάριο του Κασέμ Ζουγκάρι φιλοξενήθηκε στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Martial Way, όπου είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω ως θεατής. Είχα ακούσει αρκετά θετικά γι’ αυτόν και περίμενα να δω κάποιον δάσκαλο σε ώριμη ηλικία. Αντί γι’ αυτό, με έκπληξή μου είδα έναν νεαρό ο οποίος αρχικά σε τίποτε δεν ξεχώριζε από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η πολύ άμεση και αναλυτική διδασκαλία του, η μεγάλη του έμφαση στις «λεπτομέρειες» των τεχνικών αλλά και στη σωστή στάση και κίνηση του σώματος, η επιμονή του να εκτελούνται οι επιθέσεις και, ως εκ τούτου, οι άμυνες όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, χωρίς φυσικά να διακινδυνεύει την ασφάλεια των μαθητών, η τεράστια ευρυμάθειά του πάνω στις πολεμικές τέχνες, καθώς και η ευγένειά του με έκαναν να καθηλωθώ και να τον παρακολουθήσω προσεκτικά σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Επίσης, όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να του ζητήσω μία συνέντευξη, την οποία ευγενώς μου παραχώρησε. Απολαύστε την!

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΙΣΟ ΙΝΟΥΕ Εκτύπωση E-mail

«Οι ζώνες να φορούνται με ταπεινότητα, όχι με υπερηφάνεια»

kiso_inoue_2.jpg

Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη

Συνάντησα τον Κίσο Ινούε Σενσέι στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Martial Way, όπου φιλοξενήθηκε το πρώτο σεμινάριό του στη χώρα μας. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η ευγένεια και οι καλοί του τρόποι, όπως επίσης η ζωντάνια και το πάθος με το οποίο δίδασκε τους Έλληνες μαθητές του αλλά και όσους είχαν έρθει από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του. Στο τέλος του σεμιναρίου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μία φανταστική επίδειξη Οκιναβέζικων παραδοσιακών όπλων από τον ίδιο, τους υψηλόβαθμους ξένους μαθητές του αλλά και τον Έλληνα εκπρόσωπό του, κ. Νίκο Τσουπάκη. Αποφάσισα λοιπόν να του ζητήσω μία συνέντευξη, αφού πιστεύω ότι θα ήταν καλό οι Έλληνες ασκούμενοι, ειδικά του Καράτε, να έρθουν σε επαφή με την πολύ όμορφη και χρήσιμη τέχνη των Οκιναβέζικων όπλων, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τους ορίζοντες και την τεχνική τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΜΜΕΡ Εκτύπωση E-mail

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μου βελτιώνομαι

sommer_1.jpg

Συνέντευξη στον Διονύση Τσετσέλη
Φωτό Ντέμη Καρατζαφέρη

Χρόνια τώρα είχα την πληροφορία ότι ο Κώστας Σόμμερ ασχολείται σοβαρά με το Κικ Μπόξινγκ αλλά και το Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου και είχα την επιθυμία να τον γνωρίσω και να συζητήσουμε γι’ αυτήν του την ενασχόληση. Η ώρα αυτή έφτασε, μετά από τη σχετική συνεννόηση με τον δάσκαλό του, Χρήστο Μαρκέζ, και η συνάντησή μας έγινε στην έδρα της Gracie Barra, στην Καλλιθέα. Άνθρωπος πολύ απλός και φιλικός αλλά επίσης δυναμικός, ενθουσιώδης και με ξεκάθαρες απόψεις, δικαιολογεί απολύτως τον «τίτλο» Extreme Sommer, τον οποίο κατέκτησε μετά και από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά που γύρισε για την ελληνική τηλεόραση, επιχειρώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ό,τι τρελό και επικίνδυνο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ έντονη αλλά και αποδοτική για τον Κώστα, αφού εκτός από την ανωτέρω σειρά κατάφερε να γυρίσει επίσης τρεις (!) ταινίες στην Αμερική, γεγονός το οποίο αποτελεί πρωτοφανή επιτυχία για Έλληνα ηθοποιό. Η πρώτη, για την οποία απέσπασε πολύ καλές κριτικές από σοβαρούς κριτικούς, ήρθε και στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ο στραγγαλιστής της Βοστώνης», το «The Drifter» κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ κινηματογράφου του Λος Άντζελες και η τρίτη, το «Shoot the Duke», μια κωμωδία δράσης με τον Στίβεν Μπάλντγουιν, αναμένεται εναγωνίως από τους θαυμαστές και, κυρίως, τις θαυμάστριές του στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 25