Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Διάφορες Πολεμικές Τέχνες
SILAT Εκτύπωση E-mail
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΑΙΩΝ
C. Magda – E. Παπακίτσος
Το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου απλώνεται σαν γιαταγάνι από τη Μαλαισία ως τη Ν. Γουινέα, αποτελούμενο από περισσότερα των 13.000 νησιών. Τα μεγαλύτερα από αυτά τα νησιά είναι η Σουμάτρα, η Ιάβα, η Κελέβη, η Ν. Γουινέα (Ίριαν Τζάγια), που μοιράζεται μεταξύ της Αυστραλίας και της Ινδονησίας και το Καλιμαντάν (Βόρνεο) που μοιράζεται μεταξύ της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Υπάρχουν ακόμη τα νησιωτικά συμπλέγματα της Μικρής Σούνδης (Μπαλί, Τιμόρ, κ.ά.) και οι Μολούκες. Αυτή είναι η πατρίδα της θανάσιμης μαχητικής τέχνης, γνωστής σαν "Silat" ή "Pentjak Silat".

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
του Βαγγέλη Παπακίτσου
Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, περιλαμβάνει τις χώρες της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Ινδονησίας, του Μπρουνέι και των Φιλιππίνων. Τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής, εκτείνονται και σε ένα μέρος των νησιωτικών κρατιδίων του Ειρηνικού Ωκεανού.

Σ΄ αυτήν την τεράστια έκταση, κατοικεί σήμερα μία πανσπερμία φυλών, που αποκαλούνται Μαλαίοι (δηλαδή «πολλοί»), Κινέζοι και πρωτόγονες φυλές ανθρώπων, που ζουν ακόμη στη νεολιθική εποχή. Ομιλούνται πάμπολλες διαφορετικές γλώσσες (μόνο στις Φιλιππίνες υπάρχουν 87 διαφορετικές γλώσσες, με 1700 διαλέκτους!), λατρεύονται 4 μεγάλες θρησκείες (Ινδουϊσμός, Βουδισμός, Ισλαμισμός και Ρωμαιοκαθολικός Χριστιανισμός) και πολλές άλλες ανιμιστικές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
JUN FAN JEET KUNE DO Εκτύπωση E-mail
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ
Του Ευάγγελου Παπακίτσου

Μετά τον τραγικό και πρόωρο θάνατο τού Bruce Lee, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να διδαχθεί ή χρησιμοποιηθεί εμπορικά το Jeet Kune Do (JKD). Κανένας από το περιβάλλον τού Lee δεν είχε σκοπό να διοργανώσει σεμινάρια ή να γράψει βιβλία. Σύντομα όμως, μετά τον θάνατο του Lee, άρχισαν να ξεφυτρώνουν πλαστές σχολές σε όλον τον κόσμο, που οι ιδιοκτήτες τους ισχυρίζονταν ότι διδάσκουν JKD. Η ίδια η χρήση διαφορετικών ονομάτων (όπως JKD, JKD Concepts, Jun Fan Gung Fu) από το περιβάλλον του Lee, προκαλούσε σύγχυση, και πολλά ερωτήματα για το JKD εξακολουθούν να παραμένουν. Είναι ένα σύστημα, στυλ, διαδικασία ή προϊόν; Είναι μείγμα από άλλες Πολεμικές Τέχνες ή είναι μόνο η προσωπική έκφραση του Lee πάνω στη μάχη; Μπορεί να διδαχθεί; Όλα τα παραπάνω ή τίποτε από αυτά; ΄Οτι και αν είναι το JKD, ένας αρθρογράφος που ασχολείται με την περιγραφή ιστορικών γεγονότων, κινδυνεύει να εκφράσει την προσωπική του άποψη, που ίσως διαφέρει από την πραγματικότητα. Αλλά και κάθε αναγνώστης, είτε διαβάσει την αντικειμενική άποψη είτε όχι, θα καταλήξει πάντα στα δικά του συμπεράσματα. Στο άρθρο που ακολουθεί, γίνεται μία περιγραφή τής τεχνικής του Jun Fan JKD, και μόνο σε σχέση τόσο με τη ζωή του ιδρυτή της Bruce Lee, όσο και με τις εξελίξεις που συνέβησαν από τους «διαδόχους» του, μετά τον θάνατό του και μέχρι σήμερα. Δίνονται γεγονότα και απόψεις των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας, ελπίζω όσο πιο πιστά γίνεται. Ο κάθε αναγνώστης ας βγάλει λοιπόν τα δικά του συμπεράσματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜUAYTHAI Εκτύπωση E-mail
του Μιχάλη Δρόσου
Όταν άρχισε να συγκροτείται και να δυναμώνει η Ταϊλάνδη, βρισκόταν διαρκώς σε πολεμικές συγκρούσεις με γειτονικούς λαούς (Μπούρμα, Κμερ, Βιετνάμ), σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να λέγεται ότι, το επάγγελμα ενός Ταϊλανδού ήταν το να ετοιμάζεται συνέχεια για πόλεμο.

Επιθέσεις και εισβολές γινόντουσαν συνεχώς. Οι πολεμικές μέθοδοι διέφεραν κατά πολύ από τις σημερινές, κυρίως στο ότι τα όπλα που χρησιμοποιούσαν (κοντάρια, σπαθιά, μαχαίρια, ξύλα, σώμα) ήταν για κοντινή μάχη. Συνήθως οι μάχες τελείωναν σώμα με σώμα και έτσι είναι φανερό ότι για να επιβιώσει κάποιος, θα έπρεπε να είναι γνώστης τόσο της μάχης με όπλα, όσο και της μάχης με τα φυσικά του όπλα, δηλαδή με τα μέλη του σώματός του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
CAPOEIRA Εκτύπωση E-mail
Συλλογή πληροφοριών και απόδοση από την Κατερίνα Κοκκότη
«Mooko mu tunga, malu mu diatikisa»
«Τα χέρια είναι για να χτίζουν, τα πόδια για να καταστρέφουν»

Fu-Kiau

Το 1500, ο Πορτογάλος Alvares Cabral, προσέγγισε τις ακτές τις Βραζιλίας για πρώτη φορά. Ήταν η αρχή της αποικιοκρατίας της χώρας από τους Πορτογάλους, που εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγαλύτερη έκταση μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα. Οι αποικιοκράτες είχαν ανάγκη από εργατικό δυναμικό, για να δουλέψει στις φυτείες καπνού και ζαχαροκάλαμου αλλά και στα χρυσωρυχεία. Αρχικά χρησιμοποίησαν το «διαθέσιμο» εργατικό δυναμικό, δηλαδή τους ινδιάνους, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε έναν εξαντλητικό τρόπο ζωής, τελείως αντίθετο με τις ως τότε συνήθειες και την κουλτούρα τους (π.χ. τα χωράφια τα καλλιεργούσαν οι γυναίκες κι όχι οι άντρες) και έτσι σύντομα άρχισαν να ελαττώνονται από τις κακουχίες. Οι Πορτογάλοι στράφηκαν στις αποικίες τους στην Αφρική, καθώς οι κάτοικοί τους είχαν δύο σημαντικά για τους αποικιοκράτες, πλεονεκτήματα: ήταν πιο υπάκουοι και πιο ανθεκτικοί στη σκληρή δουλειά. Έτσι, σύντομα άρχισε η βίαιη μετανάστευση μαύρων σκλάβων από τις Πορτογαλικές αποικίες στην Αφρική (Ανγκόλα, Μοζαμβίκη, Κονγκό, Γουϊνέα κ.λ.π.). Υπολογίζεται ότι κατά την περίοδο της δουλεμπορίας, γύρω στα 3,5 εκατομμύρια σκλάβοι έφτασαν από την Μαύρη Ήπειρο, στα τρία σημαντικότερα λιμάνια της Βραζιλίας: Bahia, Recife και Rio de Janeiro.Διαβάστε περισσότερα...