Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Τι είναι το Journal of Asian Martial Arts Εκτύπωση E-mail
jama_2009_cover.jpg

Η τριμηνιαία επιθεώρηση Journal of Asian Martial Arts έχει δεσμευθεί να παρουσιάζει άρθρα και πληροφορίες για διάφορες διαστάσεις του εξειδικευμένου χώρου των πολεμικών τεχνών. Στόχος του εκδότη του είναι η δημοσίευση κειμένων που να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και ορθότητα και που να υπογράφονται από αναγνωρισμένες αυθεντίες, με αποτέλεσμα τα κείμενα αυτά να προσφέρουν καλύτερη κατανόηση των πολιτισμών από τους οποίους έχουν προέλθει και στους οποίους εξακολουθούν να αναπτύσσονται οι πολεμικές αυτές τέχνες. Ελπίζουμε ότι το υλικό που περιλαμβάνεται σε κάθε τεύχος καταφέρνει, πέρα από το να είναι ευχάριστο, να προσφέρει γνώσεις και πρακτικές πληροφορίες που να είναι χρήσιμες στο κοινό του.

Το λογότυπο του περιοδικού είναι μια στιλιζαρισμένη απεικόνιση της αιχμής ενός ξίφους και της μύτης μιας πένας –συμβολίζει δηλαδή το πολεμικό και το καλλιεργημένο. Συνδεδεμένα, αντιπροσωπεύουν τα ισορροπημένα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα τόσο για την ατομική όσο και για την κοινωνική ευμάρεια και αν τον δει κανείς από αυτή τη σκοπιά, ο τομέας των ασιατικών πολεμικών τεχνών καλύπτει ένα ευρύ πεδίο αλληλοσυνδεδεμένων ενδιαφερόντων. Η επιθεώρηση προσφέρει μια ώριμη και σφαιρική ματιά στο συναρπαστικό αυτό αντικείμενο, το οποίο, όντας ταυτόχρονα γενικό και ειδικό, αποτελεί έναν μοναδικό χώρο έκφρασης για έργα καλλιτεχνών και συγγραφέων. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το έντυπό μας και ελπίζουμε ότι σε κάθε σελίδα του θα βρείτε κάτι που να καλύπτει τα ενδιαφέροντά σας.

Εκδοτική Πολιτική
Το Journal of Asian Martial Arts δημοσιεύει τριών ειδών κείμενα (1) ακαδημαϊκά άρθρα, βασισμένα σε πρωτογενή έρευνα, σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά αντικείμενα π.χ. κοινωνική ανθρωπολογία, συγκριτική θρησκειολογία, ψυχολογία, θεωρία και κριτική κινηματογράφου κ.λπ., (2) λιγότερο επίσημες αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιώδεις συνεντεύξεις (με μελετητές, υψηλόβαθμους ασκούμενους κ.λπ.) και αναφορές για συγκεκριμένα είδη, τεχνικές κ.λπ., και (3) παρουσιάσεις βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με τις πολεμικές τέχνες. Αυτοί οι τρεις τύποι υλικού οργανώνονται σε τρεις ξεχωριστούς τομείς του εντύπου. Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ποιότητα των κειμένων, τόσο από άποψη επιστημοσύνης όσο και από άποψη γραφής, όλα τα κείμενα εξετάζονται από τουλάχιστον δύο μέλη του εκδοτικού μας συμβουλίου. Στόχος μας είναι να κάνουμε το έντυπό μας προσβάσιμο σε όλους τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα να καθιερώσουμε και να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο επιστημοσύνης, γραφής και εικαστικής παρουσίασης.