Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Πάλη Εκτύπωση E-mail
ΠΑΛΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Μαχητικό άθλημα πάλης (Ολυμπιακό αγώνισμα)

ΠΑΛΗ


ΙΣΤΟΡΙΑ:
Είναι αδύνατον να προσδιορίσει κανείς πότε οι άνθρωποι άρχισαν να παλεύουν. Δεν υπάρχει πλάσμα στον πλανήτη που να μην παλεύει και δεν υπάρχει πολιτισμός που να μην έχει τη δική του μορφή πάλης. Η πάλη που σήμερα αποκαλούμε ελληνορωμαϊκή λέγεται ότι έλκει την καταγωγή της από τους θεούς της ελληνικής αρχαιότητας καθώς και από τον Ηρακλή και τον Θησέα, ενώ ως αγώνισμα υπάρχει στους Ολυμπιακούς αγώνες από το 708 π.Χ. το όνομά της το οφείλει στους αγώνες του 1986 οπότε και βεβαίως συμπεριλήφθηκε εκ νέου στο πρόγραμμα. Ομοσπονδία υπάρχει από το 1904 και στην Ελλάδα από το 1935 και η ελληνική πάλη εκπροσωπείται σε όλες τις Ολυμπιακές διοργανώσεις, με εξαίρεση αυτή του 1904. Και μιλώντας για την ελληνική παλαιστική εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αξίζει να θυμηθούμε ότι επί σειρά ετών η πάλη ήταν το αγώνισμα το οποίο αποτελούσε τη βασική πηγή μεταλλίων για την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Σήμερα υπάρχουν δύο βασικά στιλ πάλης –η ελληνορωμαϊκή και η ελεύθερη (η δεύτερη φέρεται να προέρχεται από την Αγγλία και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στις Η.Π.Α.). Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι η χρήση των ποδιών στην ελληνορωμαϊκή απαγορεύεται στον παλαιστή να χρησιμοποιεί τα πόδια για να αμυνθεί ή να επιτεθεί και μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το επάνω μέρος του σώματός του για να σηκώσουν με τα χέρια και να ρίξει τον αντίπαλο στο στρώμα (ταπί). Στόχος του παλαιστή είναι να καταρρίψει τον αντίπαλό του και για την ακρίβεια να ακουμπήσει την πλάτη του αντιπάλου στο ταπί και να τον κρατήσει στη θέση αυτή για μικρό χρονικό διάστημα.

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ):
Πρόκειται για άθλημα –αυτό σημαίνει ότι η έμφαση δίνεται στην αγωνιστική της διάσταση και αυτό ενδέχεται να περιορίσει κάπως το ενδιαφέρον ορισμένων, ειδικά όσων είναι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία και που υπολείπονται σε ευλυγισία ή δύναμη. Ακόμα και αν συμπεριλαμβάνεστε στην κατηγορία αυτή ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε να βρείτε κάποιον σύλλογο που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον κόσμο αυτής της αρχαίας τέχνης.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Φόρμα, μαγιό, παλαιστικά παπούτσια.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΒΡΩ:
Εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ελλάδα, η πάλη διαθέτει –βεβαίως– τη δική της ομοσπονδία, την Ομοσπονδία Ε.Ο.Φ. Πάλης. Καθώς σύλλογοί- μέλη της υπάρχουν κυριολεκτικά παντού, αποταθείτε στην ομοσπονδία για τον σύλλογο που βρίσκεται πιο κοντά σας.