Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Ζίου Ζίτσου Εκτύπωση E-mail
ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ - JU JITSU

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Ιαπωνικής καταγωγής μεικτό μαχητικό άθλημα (πάλη και πυγμαχία)

Ζίου Ζίτσου


ΙΣΤΟΡΙΑ: To Ζίου Ζίτσου (ή Τζουτζούτσου ή Τζουτζίτσου) είναι μια ακόμα μετεξέλιξη των άοπλων συστημάτων πάλης της ιαπωνικής παράδοσης. Αν και οι απαρχές της άοπλης μεθόδου πάλης χάνονται στα βάθη του χρόνου και μεταξύ εκατοντάδων κλασσικών σχολών οι οποίες δίδασκαν τις τεχνικές του μαζί με τις τεχνικές των όπλων, φαίνεται ότι ως αυτόνομο σύστημα άρχισε να διδάσκεται περί τον 16ο αιώνα και ακόμα πιο συστηματικά μετά τον 17ο. Η μορφή του που διδάσκεται σήμερα ως μαχητικό άθλημα, καθιερώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 και συγκεκριμένα το 1977, όταν δάσκαλοι από τρεις χώρες (Ιταλία Γερμανία και Σουηδία) ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (E.J.J.F.) και αργότερα την Παγκόσμια (I.J.J.F.). Στόχος της Ομοσπονδίας ήταν η δημιουργία ενός συστήματος το οποίο να συνεχίζει την παράδοση του ιαπωνικού Ζίου Ζίτσου, όπως και το τζούντο, καλύπτοντας ωστόσο και διαστάσεις τις οποίες το τζούντο περιόρισε, κυρίως λόγω της πρόθεσης του Τζίγκορο Κάνο να προωθήσει το τελευταίο ως Ολυμπιακό αγώνισμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Το Ζίου Ζίτσου της I.J.J.F. περιλαμβάνει τεχνικές ανατροπών, εξαρθρώσεων, πνιγμών από όρθια στάση ή από το έδαφος, χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια καθώς και τεχνικών αυτοάμυνας απέναντι σε αντίπαλο οπλισμένο με ραβδί ή μαχαίρι. Η αγωνιστική του διάσταση, σύμφωνα με την I.J.J.F. χωρίζεται στο Duo System (όπου ένα ζευγάρι αθλητών από την ίδια ομάδα δείχνει 12 πιθανές τεχνικές αυτοάμυνας επιλεγμένες τυχαία από ένα σύνολο 20 επιθέσεων –ο διαιτητής επιλέγει τις επιθέσεις) και το Fighting System όπου δύο αθλητές από διαφορετικές ομάδες συμμετέχουν ελεύθερα σε αγώνες δύο γύρων κατ' αρχάς με τεχνικές χτυπημάτων και λακτισμάτων και στη συνέχεια με ρίψεις, ακινητοποιήσεις και εξαρθρώσεις. Η εξάσκηση και οι αγώνες γίνονται σε τατάμι (στρώματα) και με ελαφρά προστατευτικά καθώς τα χτυπήματα/λακτίσματα δε γίνονται με πλήρη επαφή.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Έχοντας μια πλήρη γκάμα τεχνικών το λεγόμενο «αγωνιστικό Ζίου Ζίτσου» της I.J.J.F. είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με ένα ολοκληρωμένο μαχητικό άθλημα. Το αν θα επιλέξετε την αγωνιστική του διάσταση ή όχι είναι προσωπικό θέμα• αν ωστόσο την επιλέξετε, θυμηθείτε ότι οι απαιτήσεις της μπορεί να είναι υψηλές –όπως άλλωστε και κάθε άλλου αθλήματος.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φόρμα Τζούντο (τζουντόγκι) λευκή ή λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι. Για όσους λαμβάνουν μέρος σε αγώνες, ελαφρά γάντια, επικαλαμίδες, μασέλα και σπασουάρ.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ: Αθήνα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Κομοτηνή, Γιαννιτσά, Άργος, Ναύπλιο, Θήβα, Λακωνία, Χανιά, Ρέθυμνο, Ζάκυνθος, Ρόδος, Κως