Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Φου Τζο Πάι Εκτύπωση E-mail
ΦΟΥ ΤΖΟ ΠΑΙ - FU JOW PAI

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Κινέζικη πολεμική τέχνη πυγμαχίας (κουνγκ φου)

Φου Τζο Πάι


ΙΣΤΟΡΙΑ: Σύμφωνα με την παράδοση του στιλ, η αρχική του ονομασία ήταν Χαρκ Φου Μουν και άλλαξε από τον δάσκαλο Ουόνγκ Μπιλ Χονγκ (1841-1934) λίγο πριν τον θάνατό του. Ο Ουόνγκ είχε διδαχτεί αρχικά το σύστημα Χουνγκ Καρ όμως σε κάποια φάση της ζωής του έγινε μαθητής ενός μοναχού ο οποίος του δίδαξε τη βάση αυτού που σήμερα ονομάζεται Φου Τζο Πάι. Ο Ουόνγκ δίδαξε την τέχνη του στον ανιψιό του, Ουόνγκ Μουν Τόι (1907-1960), ο οποίος με τη σειρά του ταξίδεψε στις Η.Π.Α. όπου και διέδωσε το σύστημα. Η πραγματική ωστόσο εξάπλωση του Φου Τζο Πάι, οφείλεται στον μαθητή του Ουόνγκ Μουν Τόι, Ουάι Χονγκ ο οποίος παραμένει επικεφαλής του στιλ ως σήμερα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η θεωρητική και πρακτική βάση του Φου Τζο Πάι, είναι ο τρόπος μάχης της τίγρης (η ονομασία του άλλωστε σημαίνει «αρπαγή της τίγρης»). Οι τεχνικές του οι οποίες διδάσκονται μέσω φορμών προσπαθούν να κάνουν τον ασκούμενο να αποκτήσει τη ρέουσα, ισορροπημένη και ταυτόχρονα εκρηκτική κίνηση του μεγάλου αιλουροειδούς τόσο στη λεγόμενη παραδοσιακή μορφή της τέχνης, όσο και στην αγωνιστική της μορφή η τελευταία γίνεται με τους κανόνες της ημί-επαφής ή semi contact και με τη χρήση προστατευτικών. Παράλληλα οι τεχνικές του στιλ διδάσκονται και για χρήση αυτοάμυνας όπως και τα περισσότερα κινέζικα πυγμαχικά στιλ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ):
Όπως αναφέραμε και σε άλλα σχετικά «σύγχρονα» στιλ, το συγκεκριμένο κριτήριο δεν είναι ασφαλής επιλογή όταν αναφερόμαστε στα κινέζικα συστήματα• μπορεί κάποια από αυτά να είναι «καινούρια», όμως σχεδόν πάντοτε έχουν τη βάση τους σε πολύ παλιότερα συστήματα, πολύ συχνά δε μάλιστα πρόκειται για μετεξελίξεις πολύ παλιών συστημάτων από ιδιαίτερα ταλαντούχους δασκάλους. Ένας τέτοιος δάσκαλος φαίνεται ότι υπήρξε ο Ουόνγκ Μπιλ Χονγκ (όπως και ο Τσεν Ζιτσένγκ του Νυχιού του Αετού ή ο Ουόνγκ Φέι Χουνγκ του Χουνγκ Καρ) οπότε το σύστημα έχει αρετές τις οποίες καλά θα έκανε να εξερευνήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για τις κινέζικες τέχνες. Αν προσθέσουμε και την αγωνιστική του διάσταση –για τους πιο... θερμόαιμους– καταλήγουμε σε μια τέχνη η οποία έχει πολλά να προσφέρει στους θιασώτες του κουνγκ φου.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μαύρο παντελόνι φόρμας, λευκό τ-σερτ και ίσια αθλητικά παπούτσια. Για όσους ασκούνται στην αγωνιστική πλευρά του Φου Τζο Πάι, ελαφρά προστατευτικά.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ:
Αθήνα, Βαρνάβας Αττικής, Πολιτεία, Ασπρόπυργος, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ωρωπός