Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Ουίνγκ Τσουν Εκτύπωση E-mail
ΟΥΙΝΓΚ ΤΣΟΥΝ/ΟΥΙΝΓΚ ΤΣΑΝ - WING CHUN

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Κινέζικη πολεμική τέχνη πυγμαχίας (κουνγκ φου)

Ουίνγκ Τσουν


ΙΣΤΟΡΙΑ: Αναλόγως με την εκδοχή της ιστορίας που θα επιλέξει κανείς, το Ουίνγκ Τσουν δημιουργήθηκε μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα από τη μοναχή Νγκ Μούι η οποία απέδρασε από την καταστροφή του μοναστηριού Σαολίν (μέσα 17ου-αρχές 18ου αιώνα). Η Νγκ Μούι γνώρισε σε κάποια φάση της ζωής της μια κοπέλα η οποία ονομαζόταν Γιμ Ουίνγκ Τσουν και στην οποία δίδαξε ένα σύστημα μάχης το οποίο είχε εμπνευστεί παρακολουθώντας μια συμπλοκή μεταξύ ενός γερανού και ενός φιδιού. Παρά την όποια ιστορία της, η τέχνη έγινε γνωστή κυρίως χάρη στον δάσκαλο Γιπ Μαν (1893-1972) από το Χονγκ Κονγκ ο οποίος όχι μόνο δίδασκε ανοιχτά την τέχνη αλλά και υπήρξε ο μόνος καταγεγραμμένος δάσκαλος πολεμικών τεχνών του κινηματογραφικού αστέρα Μπρους Λι. Μέσω του Γιπ Μαν και του Λι, το Ουίνγκ Τσουν γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα στη Δύση –πολύ μεγαλύτερη από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο στιλ κινέζικης πυγμαχίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Όπως και τα περισσότερα κινέζικα συστήματα μάχης, το Ουίνγκ Τσουν δίνει μεγάλη έμφαση στις ευθείες, απλές κινήσεις, στις τεχνικές κοντινών αποστάσεων και στα χαμηλά λακτίσματα. Σημαντικό συστατικό μάλιστα της εξάσκησης σε αυτό είναι η χρήση της ξύλινης κούκλας μουκ γιαν τζονγκ την οποία ο ασκούμενος χρησιμοποιεί για να βελτιώσει τις αποκρούσεις και τα χτυπήματα/ λακτίσματά του. Η εξάσκηση γίνεται με φόρμες προδιαγεγραμμένων κινήσεων αλλά και με μια τεχνική παρόμοια με τα push hands του Τάι Τσι Τσουάν, τα Τσι Σάο (ή χέρια που κολλούν) ενώ πέρα από τις άοπλες τεχνικές υπάρχουν και τεχνικές με κοντάρι και τα λεγόμενα «ξίφη πεταλούδα» (κοντά ευθεία ξίφη με πλατιά λάμα).

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ):
Το Ουίνγκ Τσουν είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα εξωτερικά στιλ. Η έμφαση στις τεχνικές από κοντινές αποστάσεις το κάνει πολύ χρήσιμο για περιπτώσεις αυτοάμυνας σε συμπλοκή από κοντά, ενώ η εξάσκηση με την κούκλα δίνει πολύ καλύτερη εστίαση στην προπόνηση. Προτείνεται περισσότερο σε εκείνους που έχουν εξασκηθεί σε κάποιο στιλ με μεγάλες κινήσεις και θέλουν να δουλέψουν λίγο μια διαφορετική άποψη καθώς και σε όσους θέλουν μια πρώτη γεύση των εξωτερικών κινέζικων στιλ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μαύρη κινέζικη φόρμα (σακάκι, παντελόνι) ή απλή αθλητική εμφάνιση (τ-σερτ, παντελόνι φόρμας). Ίσια αθλητικά παπούτσια (προτείνονται τα λεγόμενα «παπούτσια κουνγκ φου»)

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ:
Αθήνα, Πειραιάς, Βάρη, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Καβάλα, Ξάνθη