Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Τάνγκ Σου Ντο Εκτύπωση E-mail
ΤΑΝΓΚ ΣΟΥ ΝΤΟ  - TANG SOO DO  (SOO BAHK DO) 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Κορεάτικη πολεμική τέχνη πυγμαχίας – λακτισμάτων

Τάνγκ Σου Ντο


ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Τάνγκ Σου Ντο (Σου Μπακ Ντο) είναι η δεύτερη από τις τρεις πιο γνωστές κορεάτικες πολεμικές τέχνες (πρώτη είναι το Τάε Κβον Ντο και τρίτη το Χαπκίντο). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι οργανώσεις του, φέρεται να έχει τις απαρχές του στην περίοδο από τον 7ο έως τον 10ο αιώνα μ.Χ., να γνώρισε μεγαλύτερη άνθιση στην περίοδο από τον 10ο ως τον 14ο αιώνα και να έγινε γνωστό εκτός Κορέας στον 20ο αιώνα και δη το 1945, όταν ο Μεγάλος Δάσκαλος Χουάνγκ Κι (1914- 2002) το παρουσίασε με την ονομασία Σου Μπακ (Τανγκ Σου) Ντο - Μου Ντουκ Κουάν. Στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (συγκεκριμένα το 1972) και σήμερα διαθέτει σχολές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Στον ίδιο προσανατολισμό με το Τάε Κβον Ντο (και με τα ιαπωνικά συστήματα τύπου Καράτε), το Τανγκ Σου Ντο χρησιμοποιεί τεχνικές με τα χέρια και τα πόδια. Και εδώ θα δει κανείς τα ψηλά λακτίσματα που είναι σήμα κατατεθέν των κορεάτικων πυγμαχικών συστημάτων, καθώς και την εκπαίδευση μέσω φορμών (χιούνγκ –αυτών που στις ιαπωνικές τέχνες ονομάζονται «κάτα»), ενώ η ορολογία θα φανεί οικεία σε όσους έχουν δει Τάε Κβον Ντο ή έχουν ασκηθεί σε αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Ο βασικός λόγος που θα επέλεγε κανείς το Τανγκ Σου Ντο έναντι π.χ. του Τάε Κβον Ντο είναι ότι το Τανγκ Σου Ντο πλησιάζει περισσότερο τις λεγόμενες «κλασικές» πολεμικές τέχνες –ήτοι δεν δίνει τόση έμφαση στους αγώνες αλλά στην εκμάθηση της τέχνης για την ίδια την τέχνη, για ατομική ολοκλήρωση και για αυτοάμυνα. Όπως όλες οι πυγμαχικές τέχνες της Ανατολής έχει κάποιες απαιτήσεις ως προς τη φυσική κατάσταση και την ευλυγισία, όμως η έλλειψη υψηλών απαιτήσεων πρωταθλητισμού (αφού όπως είπαμε δεν υπάρχει έμφαση στους αγώνες), επιτρέπει στον ασκούμενο να οργανώσει την πρόοδό του όπως προτιμά εκείνος. Αν θέλετε να μελετήσετε την κορεάτικη πολεμική λογική, ανεπηρέαστοι από τον κόσμο των πρωταθλημάτων, ίσως μια ματιά στο Τανγκ Σου Ντο να σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που ζητάτε.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Λευκή φόρμα τύπου καράτε (με ελαφρές παραλλαγές).

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ: Αθήνα, Βάρη, Ιτέα, Ηράκλειο Κρήτης, Ερμούπολη, Κέρκυρα, Βόλος, Αγκίστρι, Σάμος, Λιβαδειά