Καλάθι Αγορών


Εμφάνιση Καλαθιού
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Πελατών

Προϊόντα

Αναζήτηση Προϊόντων

Εντ Πάρκερ’ς Κένπο Εκτύπωση E-mail
ΕΝΤ ΠΑΡΚΕΡ’Σ ΚΕΝΠΟ – ED PARKER’S KENPO

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:
Αμερικανική σύγχρονη πολεμική τέχνη πυγμαχίας - λακτισμάτων

Εντ Πάρκερ’ς Κένπο


ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Εντ Πάρκερ’ς Κένπο είναι δημιούργημα του Αμερικανο-Χαβανέζου Έντι Πάρκερ (1931-1990). Ο Πάρκερ εκπαιδεύτηκε σε διάφορες πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα και στα μέσα της δεκαετίας του 1950 άρχισε να διδάσκει το δικό του σύστημα, το οποίο ήταν ένας συνδυασμός στοιχείων που είχε δανειστεί από τις τέχνες που είχε διδαχτεί, εμπλουτισμένων με τεχνικές βγαλμένες από την προσωπική του εξάσκηση, με κύριο προσανατολισμό την πρακτική αυτοάμυνα. Το σύστημά του αναγνωρίστηκε ευρέως (τουλάχιστον στις Η.Π.Α.), χάρη στις οργανωτικές ικανότηττες του δημιουργού του, καθώς και στην εμπλοκή του με διάφορες πολύ γνωστές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Μπρους Λι και ο Έλβις Πρίσλεϊ. Μετά τον θάνατο του Πάρκερ, η οργάνωσή του συνεχίστηκε από τον γιο και από τους παλαιότερους μαθητές του αλλά σήμερα βιώνει την πραγματικότητα (συνηθισμένη γενικότερα στον χώρο των πολεμικών τεχνών), της πολυδιάσπασης και της ύπαρξης πολλών μικρών, προσωποπαγών οργανώσεων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Στη δημιουργία του Πάρκερ είναι πολύ ορατά τα στοιχεία από τις κινέζικες πολεμικές τέχνες, τις οποίες είχε διδαχτεί, παρ’ όλο που φιλοδοξία του ίδιου ήταν να δημιουργήσει ένα εντελώς «Αμερικανικό» σύστημα. Χαρακτηριστικό της τέχης είναι οι γρήγορες εναλλαγές χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια, καθώς και οι τεχνικές χρήσης του μαχαιριού και των ραβδιών. Σύμφωνα με τη θεωρία του Κένπο, τα στοιχεία που έχουν παραμείνει στην τέχνη έχουν επιλεγεί με βάση το τι «λειτουργεί» σε μια πραγματική κατάσταση συμπλοκής, κάτι που διατηρεί το ενδιαφέρον γι’ αυτήν ζωντανό.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Η έμφαση του Πάρκερ στην αυτοάμυνα κάνει το Εντ Πάρκερ’ς Κένπο καλή επιλογή για όσους έχουν τέτοιες ανησυχίες. Η προπόνηση είναι απαιτητική και οι τεχνικές (οι οποίες διδάσκονται και σε φόρμες και σε ασκήσεις με αντίπαλο) μπορούν να γίνουν αρκετά επιτηδευμένες. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε μια νέα οργάνωση του υλικού του Καράτε και των κινέζικων πολεμικών τεχνών, ίσως θα πρέπει να περάσετε μια βόλτα από μια σχολή Κένπο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Μαύρη φόρμα τύπου καράτε.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ: Αθήνα, Πειραιάς, Σύμη, Κύθηρα